Fikk støtte fra Islam Net. Nå er Lippestad i bystyret

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. september 2023 | 12:12

«Dette valget oppfordrer jeg alle muslimer til å stemme på Partiet Sentrum. Det er det eneste partiet som klart og tydelig har sagt at de støtter oss!»

Det skrev Islam Net-leder Fahad Qureshi på sin Facebookside mandag 4. september.

Og tirsdag er det klart. Partiet Sentrum er inne med et mandat i bystyret, etter 1,2 prosents oppsluting. De fikk 447 flere stemmer enn INP.

– Partiet Sentrum er meg bekjent det mest inkluderende, mangfoldige, livsynssåpne og ikke minst muslimvennlige partiet, utdypet Fahad Qureshi til Vårt Land.

Han pekte på at Partiet Sentrum (PS) går inn for å forby koranbrenning, at de støtter etablering av bønnerom på skolene, og at de støtter retten til å bære hijab på grunnskolen, i politiet, domstolene, og i Forsvaret.

Geir Lippestad var byråd i Oslo for Arbeiderpartiet, men gikk ut og stiftet Partiet Sentrum i 2020.

Nasjonalt gikk det ikke så bra med partiet med 0,4 prosent.

Byrådsleder Raymond Johansen var kritisk til PS sin valgkamp og frieri til muslimer.

– Det er farlig, alvorlig og skaper hat og splittelse. Lippestad har et ansvar for hva hans representanter sier og hvordan de blir oppfattet, sa Raymond Johansen til Aftenposten før valget.

Og valgresultatet viser at Partiet Sentrum gjorde det godt i bydeler med betydelig islamsk befolkning. De fikk 6,3 prosent i bydel Stovner, 4,4 prosent i Søndre Nordstrand (Holmlia) og 3,7 prosent i Alna.

Den største kretsen ble Furuset skole med 7,3 prosent.

mest lest