Petersons nye bok har fått lanseringsdato

Avatar photo
Publisert 13. februar 2024 | 17:13

«We Who Wrestle with God» er tittelen på den nye boka fra den intellektuelle tungvekteren Jordan Peterson. Den kommer ut 19. november i år.

I boken forsøker Peterson å lede oss gjennom de eldgamle, grunnleggende historiene som den vestlige verden er bygget på.

Peterson, i tillegg til å være psykolog, har profilert seg som bibelanalytiker, og vil i den nye boken analysere «de bibelske budskapene om opprør, offer, lidelse og triumf som stabiliserer, inspirerer og forener oss kulturelt og psykologisk.»

Amazons produktside, blir boken beskrevet slik:

«Adam og Eva og menneskehetens evige fall; den harme og til slutt morderiske krigen mellom Kain og Abel; den katastrofale flommen av Noah; den spektakulære kollapsen av Babelstårnet; Abrahams forferdelige eventyr; og eposet om Moses og israelittene. Hva er betydningen i disse historiene? Hvilken kraft skrev og samlet dem gjennom de lange århundrene? Hvordan førte de vår ånd og verden sammen, og pekte oss i samme retning?»

Den kanadiske forfatteren har tidligere ved flere anledninger snakket om hvordan han opplever historiene i bibelen som dype og vise fortellinger om arketyper som kan lære oss mye om menneskets psykologi.

Peterson har for eksempel trukket paralleller mellom historien om Kain og Abel og moderne marxisme.

Her kan du se et utdrag fra en av Petersons podcast hvor han forklarer denne parallellen:

mest lest