Kjerkol om pressekonferansen: – Jeg fikk bare 30 min for å skrive avskjeden

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13. april 2024 | 16:12

Og det «etter nesten 30 år som folkevalgt», skriver hun på Facebook.

Avgått helseminister Ingvild Kjerkol har fått mye kritikk etter sin opptreden på pressekonferansen fredag der statsminister Støre fortalte at han ikke lenger hadde tillit til henne.

«Null ydmykhet», «stridbar», «ingen beklagelse», «ingen selvinnsikt» «arrogant», «selvmedlidende» er uttrykk som går igjen.

Og en «forklaring» hevder hun selv på Facebook er at hun fikk dårlig tid. Bare 30 minutter på seg fra det ble klart at hun måtte gå, til pressekonferansen skulle avholdes.

Hun kommer med klagemålet på Facebook som en kommentar til en Facebook-post skrevet av TV 2-kommentator Mathias Fischer.

Han var ikke nådig i sin kommentar om Kjerkol.

«Hun innrømmer nøyaktig null feil. Hun har ikke blitt trodd, sier hun. Da mener hun at hun ikke er blitt trodd av nemnda. Det virker ikke som hun snakker om at hun heller ikke blir trodd på av velgerne og menneskene som hun trenger tillit av. Det blir ikke adressert ett sekund, så vidt jeg husker,» skriver Fischer om pressekonferansen.

Kjerkol liker ikke kritikken.

– Jeg fikk 30 min på statsministerens kontor for å skrive noen ord etter nesten 30 år som folkevalgt. Talen ble ærlig, følelsesladd og kanskje mer personlig enn jeg ville valgt om jeg, som du, hadde hatt mulighet til å sove på den, skriver hun.

Fischer skriver at hun fikk vite at hun måtte gå to timer tidligere.

Det andre spør seg om er hvorfor ikke Kjerkol skjønte det allerede på onsdag da hun fikk greie på nemdas konklusjon.

Eller i januar, da fuskesaken nådde mediene.

– Du har vel strengt hatt tre mnd på å skrive den, kommenterer en tørt under Kjerkols kommentar.

– Hvorfor ikke bare innrømme jukset, si til velgerne at det det du gjorde var galt, at du angrer på det og at du innser at dette ikke er forenlig med å ha ett av Norges fremste tillitsverv i en sektor der bl a forskning er svært viktig. I stedet for å snakke om samme metode, redigeringsglipp, pressen er slemme osv. Du hadde vel også i realiteten flere mnd på å skrive «avskjedstalen». Ikke 30 min, skriver en annen.

– Ingvild Kjerkol du har juksa, men kan ikke innrømme det. 43% er ikke ubevisst. Dessuten, hvor mye skrev egentlig du? Pressen har tatt stort hensyn til din medforfatter, mens du drar det ut og gjør det verre for henne. Det verste med din «kampvilje» er skaden du påfører vår tillit til demokratiet og politikerne, skriver en tredje.

Les også: Rektor tatt i fusk sammen med Kjerkol

Men som hun selv gjorde klart på pressekonferansen. Hun mente hun kunne bli sittende.

mest lest