Minst 24 skadet i missilangrep mot Krim-halvøya

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. september 2023 | 06:01

Sevastopol på Krim-halvøya har natt til onsdag blitt utsatt for et ukrainsk angrep, ifølge den russiskinnsatte guvernøren.

– Ifølge foreløpige opplysninger ble 24 personer skadet som følge av angrepet. Fire av dem er i moderat alvorlig tilstand, skriver guvernør i Sevastopol Mikhail Razvozjajev på Telegram.

Guvernøren la til at nødetatene jobbet ved det sørlige anlegget til Sevastopol-verftet, der det brøt ut brann tidlig onsdag morgen.

– Jeg er på brannstedet ved det sørlige anlegget til Sevastopol Shipyard. Alle nødetatene jobber i området. Det er ingen trussel mot byens sivile anlegg, skriver Razvozjajev på sin Telegram-kanal.

– Informasjonen vi har så langt tilsier at brannen skyldes et missilangrep, skriver han videre.

Ukrainas nyhetskanal Kyiv Independent melder at angrepet fant sted rundt klokken 03.00 lokal tid.

Omfanget av angrepet er så langt uklart, og opplysningene er ikke uavhengig verifisert. Ukraina har ikke gitt noen kommentar om hendelsen, skriver NTB.

Russiske droner skal ha skadet ukrainsk havn

Russland skal natt til onsdag på nytt ha angrepet havnen Izmajil ved elva Donau sør i Ukraina med droner. Det skriver den lokale ukrainske guvernøren Oleg Kiper på Telegram.

Også dette angrepet skal ha ført til en brann. Seks sivile skal være skadet, ifølge guvernøren, melder AFP.

– Flere grupper med angrepsdroner ble dirigert til Izmail-distriktet, skriver Odesa-guvernør Oleg Kiper på Telegram, og beskriver det russiske luftangrepet mot den sivile havnen som «terrorister».

– Det ble registrert skader på havn og annen sivil infrastruktur … Redningsmannskaper slukker brannen, sier Kiper og legger til at seks sivile ble skadet og fraktet til sykehus, tre i alvorlig tilstand og tre andre i «moderat tilstand».

Ukrainas Donau-elvehavner, som ligger på grensa til Romania, har blitt en hovedeksportrute for ukrainske landbruksprodukter etter Russlands tilbaketrekning fra kornavtalen i juli.

mest lest