Holmås fikk sparken – var for opptatt av det grønne skiftet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13. november 2023 | 15:40

Tidligere SV-topp Heikki Eidsvoll Holmås torsdag gå på dagen som adm. direktør i NHO-bransjeforeningen Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) etter bare ett år i jobben.

«Etter en periode med betydelig arbeid knyttet til forbedringsprosesser, ble styret og Holmås denne uken enige om at det er mest hensiktsmessig for EBA med et lederskifte. Holmås fratrer med umiddelbar virkning», heter det i pressemeldingen som offentliggjorde Holmås’ avgang.

Avgangen skjer med umiddelbar virkning. Kari Sandberg overtar midlertidig inntil ny sjef er funnet.

Sanberg satt i stillingen i ni år før Holmås kom inn.

– I blant kan det oppstå situasjoner der man er enige om at veiene skilles. Heikki er en fantastisk person, positiv og utadvendt, men jeg kan ikke si noe om grunnen til at han går av utover det som står i pressemeldingen, sier sier styreleder Jimmy Bengtsson til Finansavisen.

Finansavisen har plukket om rykter om at Holmås har vært for opptatt av det grønne skiftet og at det ikke nødvendigvis har blitt sett positivt på av folk i byggebransjen.

– Fra bransjehold har Finansavisen fått innspill på at Holmås var mer opptatt av det grønne skiftet enn å holde aktiviteten oppe i en hardt prøvet byggebransje. Hva kan du si om det? spør de styreledeen

– I slike prosesser oppstår det alltid rykter, jeg vil ikke utbrodere mer, sier Bengtsson.

Den tidligere stortingsrepresentanten og nestlederen i Sosialistisk Venstreparti vil heller ikke si noe mer.

Heller ikke om hva han tenker å gjøre fremover:

– Jeg har ingen konkrete planer, men har alt fått noen henvendelser. Ambisjonen er å fortsette å få jobbe med konkrete klimaløsninger, enten innen fornybar energi eller bygg- og anleggsbransjen eller på andre måter. Men først skal jeg ta det rolig noen uker etter et intenst år», sier han om hvilke planer han har fremover.

mest lest