Skuespiller «Flettfrid» Jakob Margido Esp er død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. desember 2023 | 11:45

Skuespiller Jakob Margido Esp døde tirsdag på sykehus på Gran Canaria.

Det skriver Adresseavisen.

Han ble 80 år gammel.

– Han fikk et illebefinnende da han var ute og badet. Han ble hentet med luftambulanse og fraktet til sykehus, sier niesen Terese Esp til VG.

Han har vært i kunstig koma i omtrent to uker før han gikk bort fredfullt tirsdag kveld, opplyser niesen til avisen.

Jakob Margido Esp er best kjent for karakteren «Flettfrid Andresen» Karakteren er en karikatur på en «frittalende og fordomsfull» trondhjemsfrue fra fornemme strøk på Øvre Singsaker, beskriver Store Norske Leksikon.

«Esp var elev ved Trøndelag Teater i 1961–1964, spilte deretter ved flere Oslo-teatre og i 1969–1972 ved Rogaland Teater, før han vendte tilbake til Trøndelag Teater. Her spilte han blant annet Estragon i Samuel Becketts Mens vi venter på Godot, Trigorin i Anton Tsjekhovs Måken og medvirket i Dario Fo-oppsetningen Vi betale itj!. Fra 1980-årene var mange av hans oppgaver ved teateret knyttet til kabaretoppsetninger, blant annet i suksessen Store lille Otto, med Otto Nielsens viser.»

«Noen av hans siste roller var Tormod Neshov i Trøndelag Teaters oppsetninger av Berlinerpoplene (basert på Anne B. Ragdes romaner Berlinerpoplene og Eremittkrepsene) og Ligge i grønne enger (basert på Ragdes roman av samme navn)»

mest lest