USA: Demokrat ønsker å øke minstelønnen til over 500 kroner per time

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. februar 2024 | 08:41

Californias-senatkandidat ønsker å øke minstelønnen i delstaten til 50 dollar per time.

Det tilsvarer 530 norske kroner.

Ifølge Fox News, henviser den demokratisk kongresskvinne Barbara Lee, til en nylig rapport fra United Way om husholdningers utgifter og inntekter i California.

«Den viser at 127 000 dollar for en familie på fire er akkurat nok til å klare seg,» sa Lee under en debatt mandag da hun ble bedt om å forsvare tidligere støtte til en minstelønn på 50 dollar per time.

«En annen nylig studie viste at 104 000 dollar per år for en person knapt er tilstrekkelig for å opprettholde en levedyktig inntekt,» la Lee til.

Minstelønnen i USA er 7,25 dollar per time og varierer fra 16 til 20 dollar i California.

«Bare gjør regnestykket. Selvfølgelig har vi nasjonale minstelønninger som vi må heve til en levelig lønn,» fortsatte Lee. «Vi kan diskutere 20, 25 dollar – det er greit. Men jeg må rette oppmerksomheten mot Californias behov og ta hensyn til prisnivået når vi beregner denne lønnen.»

Demokratenes representant Adam Schiff mener at grunnen til at mange mennesker lever på gaten i California er at de får utbetalt elendig lønn.

«Forsøk å finne et hus hvor som helst i California når du tjener minstelønn,» sier Schiff. «Vi må øke inntektene til folk.»

mest lest