– Sammen skal vi vinne

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. april 2024 | 07:57

Søndag morgen kunngjorde Israels statsminister Benjamin Netanyahu på X at de hadde avverget de fleste av Irans drone- og rakettangrep.

– Sammen skal vi vinne, skriver Netanyahu ved 06-tiden søndag morgen.

Ifølge Reuters melder den israelske hæren at 99 prosent av Irans droner og raketter ble avverget.

En talsmann for IDF skriver følgende:

«Av rundt 170 droner skutt opp av Iran – ikke en eneste av dem penetrerte staten Israel, da luftvåpenets krigsfly og våre og våre alliertes luftforsvarssystemer fanget opp dusinvis av dem.

Av de mer enn 30 kryssermissilene som ble skutt opp av Iran – penetrerte ingen av missilene israelsk territorium. Våre krigsfly fanget opp 25 missiler utenfor landets grenser.

Av mer enn 120 ballistiske missiler penetrerte et svært lite antall den israelske grensen, mens resten av missilene ble fanget opp. Dette lille antallet falt ved en flybase i Nafatim og forårsaket mindre skader på infrastrukturen.»

President Biden sa at han hadde gitt beskjed til det amerikanske militæret om å flytte fly og ballistisk missilforsvar til regionen i løpet av den siste uken.

– Takk være disse utplasseringene og den ekstraordinære dyktigheten til våre tjenestemenn, hjalp vi Israel med å nedkjempe nesten alle de innkommende dronene og missilene, sa han.

Donald Trump nevnte luftangrepene på et valgmøte i delstaten Pennsylvania, der han kritiserte Biden.

– De er under angrep akkurat nå, sa Trump.

–  Denne situasjonen oppstår på grunn av vår store svakhet. Det er utrolig at vi har vist denne svakheten, og det ville ikke ha skjedd hvis vi styrte.

IDF-talsperson, admiral Daniel Hagari, om angrepet fra Iran:

Det israelske krigskabinettet bestående av Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og Benny Gantz er ventet å møtes søndag. Regjeringen har delegert responsen til disse tre.

mest lest