NASA utnevner ny sjef for UFO-forskning og lover full åpenhet

Avatar photo
Publisert 14. september 2023 | 18:28

Den amerikanske rom- og luftfartsetaten NASA sier de vil utnevne en ny forskningsdirektør med ansvar for å undersøke det amerikanske myndigheter kaller uidentifiserbare avvikende fenomener (UAP).

Det kunngjorde NASA-sjef Bill Nelson torsdag.

Nyheten kommer etter at et ekspertpanel har oppfordret den amerikanske romfartsetaten til å trappe opp sin innsats for å innhente informasjon om det som på folkemunne kalles «ufoer».

Det var først i 2021 at Pentagon begynte å ta UFOer på alvor, på bakgrunn av at det amerikanske forsvarsdepartementet publisert tre oppsiktsvekkende videoer som viser uidentifiserbare flygende objekter. Videoene er tilgjengelige på det amerikanske forsvarsdepartementets nettsider.

Det er heller ikke lenge siden den tidligere etterretningstjenestemannen David Grusch avga en forklaring til Kongressen om at amerikanske myndigheter har «intakte og delvis intakte» farkoster av ikke-menneskelig opprinnelse.

Les også: Mulige romvesener presentert i Mexico

Den pensjonerte marinepiloten David Fravor har også fått mye oppmerksomhet for sin forklaring av en UFO-observasjon utenfor Californiakysten i 2004.

«Jeg tror det vi opplevde var langt utover materialvitenskapen og evnene vi hadde på den tiden, som vi har nå, eller som vi kommer til å ha i løpet av de neste 10 til 20 årene,» sa Fravor tidligere i år i en forklaring til tilsynskommiteen i Representantenes hus i USA.

mest lest