Putin klager over mangelen på skarpe spørsmål fra Tucker Carlson

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. februar 2024 | 06:47

Putin sier han ble overrasket over mangelen på skarpe spørsmål fra den amerikanske TV-verten Tucker Carlson i et intervju som ble overskrifter over hele verden forrige uke.

Putin sa til den russiske TV-intervjueren, Pavel Zarubin, at han hadde håpet på en mer aggressiv oppførsel fra Carlson, noe som ville ha gitt ham anledning til å svare med tilsvarende skarphet, skriver Reuters.

– For å være ærlig, trodde jeg at han ville oppføre seg aggressivt og stille såkalte skarpe spørsmål. Jeg var ikke bare forberedt på dette, jeg ønsket det, fordi det ville gi meg muligheten til å svare på samme måte, sa Putin i kommentarer som ble sendt på Russisk TV onsdag.

I det første intervjuet med en amerikansk journalist siden før Russlands invasjon av Ukraina for nesten to år siden, holdt Putin en forelesning om historie for Carlson som varte i en halvtime.

Putin fortalte Zarubin at han var overrasket over at Carlson ikke hadde avbrutt ham mer.

– Ærlig talt, jeg fikk ikke full tilfredsstillelse av dette intervjuet, sa Putin.

Kreml sa at Putin hadde gått med på intervjuet med Carlson fordi tilnærmingen til den tidligere Fox News-verten skilte seg fra den «ensidige» dekningen av konflikten i Ukraina i mange vestlige nyhetsmedier.

mest lest