Trump: – Putin har nettopp gitt meg et flott kompliment

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. februar 2024 | 11:14

Donald Trump sier det var et «kompliment» fra Vladimir Putin å si at han ville foretrekke sin rival, president Joe Biden, å vinne i november.

Under en tale til støttespillerne på et velgermøte i North Charleston, Sør-Carolina, onsdag kveld, uttalte Trump at han vil oppnå «imponerende» resultater hvis han blir gjenvalgt, inkludert å avslutte krigen mellom Russland og Ukraina «svært raskt».

– President Putin av Russland har nettopp gitt meg et flott kompliment, faktisk, sier Trump. «Han sa nettopp at han heller ville ha Joe Biden som president enn Trump. Det er faktisk et kompliment. Mange sa, ‘Åh, det er synd.’ Nei, nei, det er en god ting.»

Putin fortalte på russisk-TV onsdag at, mellom Biden og Trump, foretrekker han at den nåværende presidenten vinner i november, og la til at «Biden er en mer erfaren, forutsigbar person, en politiker fra den gamle skolen.»

Trump fortalte tilhengerne sine på onsdag at det ikke var noen overraskelse at Putin ville foretrekke å se Biden i Det hvite hus.

I desember 2019 innførte Trump sanksjoner mot det russiske statseide gasselskapet som er ansvarlig for Nord Stream 2-rørledningen, men i mai 2021 valgte Bidens administrasjon å oppheve disse sanksjonene.

– Jeg stoppet det, det var dødt, det var en avtale som var død, sa Trump på scenen i Sør-Carolina.

– [Biden] kom inn i embetet, og han godkjente det umiddelbart, fortsatte han. «Jeg sa, ‘Jeg kan ikke tro det.'»

mest lest