FrP vil gå imot EU-direktiv som vil gi norske huseiere «sjokkregning»: – Galskap og uaktuelt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. mars 2023 | 18:36

– Norske husstander skal ikke betale for EUs mislykkede klimapolitikk, skriver FrPs stortingsrepresentant Erlend Wiborg på Facebook.

Han henviser til nyheten som kom onsdag om at EU 14, mars vedtok i går et nytt direktiv som trolig vil føre til at 65% av norske husstander innen 10 år får en ekstraregning på mellom 500 000 kr og 1,5 millioner kroner.

Ifølge tidligere opplysninger så har det vært foreslått at kun de 30 prosent dårligste boligene i Norge, med energimerking G og F måtte oppgraderes, men det endelige resultatet inkluderer også boliger som i dag har energimerke E. Alle må opp på energimerke D eller bedre innen 2033.

Da vil de bli at 65 prosent av norske boliger må oppgraderes. Og innen 2050 skal alle boliger og næringseiendommer være nullutslippsbygg, ifølge Finansavisen.

– Vi fryktet at dette ville komme. Flere aktører i Norge mente det ikke ville komme, sier DNB-analytiker Simen Mortensen til Finansavisen.

Les også: EU har vedtatt klimakrav – sjokkregning til boligeiere

– FrP har allerede bestemt seg for at dette er uaktuelt for oss å innføre i Norge, erklærer Wiborg.

– Det at norske husstander skal måtte betale mellom 500 000 kr til 1,5 millioner kroner for dette er galskap og uaktuelt.

Erlend Wiborg. Foto: Privat

– Hvordan skal dere få stoppet dette? spør iNyheter.

– Direktiver må vedtas i Stortinget for å bli en del av norsk lov. FrP varsler allerede nå at vi vil gå imot dette

– Hvilken avtale med EU er det eventuelt binder Norge til å innføre disse tiltakene?

– Norge er ikke bundet, dette vil det være opp til Stortinget å avgjøre.

– Kan dette få konsekvenser for andre avtaler Norge har med EU?

– Det at man eventuelt sier nei til et direktiv som FrP nå ønsker vil selvfølgelig kunne få konsekvenser, men jeg er mer bekymret for konsekvensene denne saken kan få for norske borgere. Det å gi folk en ekstraregning på 1,5 millioner kroner er så dramatisk at Norge uansett må si nei, avslutter Wiborg.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Erlend Wiborg (FrP) med stikk til innvandringsliberalister: – Lever fremdeles i en konstruert virkelighet hvor fakta er underordnet (+)

 

mest lest