Hadia Tajik slutter på Stortinget

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. mars 2024 | 12:32

Hadia Tajik vil takke nei når Rogaland Arbeiderparti starter sitt arbeid med lista for neste stortingsvalg.

Det skriver hun selv på Facebook fredag formiddag.

– Det er nå 18 år siden. Det ble to runder som statsråd i to ulike regjeringer, syv år som nestleder, 15 år med parlamentarisk erfaring. Jeg har blant annet fått lov å legge frem betydelige reformer for norsk arbeidsliv og styrking av arbeidstakerrettigheter, og gjennomført saker av betydning for kvinners likestilling, som pensjon fra første krone, skriver Tajik.

– Frem til 2025-valget sitter jeg på Stortinget og vil skjøtte ansvaret samvittighetsfullt.

– Hva jeg gjør fra høsten 2025, får tiden vise. Fortsatt har jeg flere år igjen i arbeidslivet enn jeg har brukt hittil. Jeg gleder meg til å se hva jeg får brukt disse årene til. Kanskje det blir som advokat eller i andre roller. Og kjenner jeg meg selv rett, så gir jeg meg neppe helt med politikk.

«Jeg har respekt for Hadias beslutning, skriver statsminister Jonas Gahr Støre i en SMS til VG.

«Vi har kjent hverandre i mange år og jobbet sammen både i regjering, på Stortinget og i partiledelsen. Jeg kjenner Hadia som en dyktig og engasjert politiker, og jeg vil takke henne for innsatsen som både folkevalgt og tillitsvalgt i partiet, og ønsker henne lykke til videre», skriver han.

Tajik har fungert som nestleder i Arbeiderpartiet og ble utnevnt til arbeidsminister i Støre-regjeringen. I mars 2022 trakk hun seg fra ministerposten etter kontroverser rundt pendlerbolig og skatteforhold.

mest lest