Det går helt over styr i Norge nå

Publisert 15. juni 2023 | 12:45

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentenes meninger. Innlegget er skrevet sammen med Maurith Fagerland, bystyrekandidat for FrP i Arendal.

Norges selvstendighet og frihet begynte på Eidsvold og vi gikk inn i en periode med nasjonalromantikk. Kunstnere som J.C.Dahl og Hans Gude, som malte landskapsmalerier, og Adolph Tidemand som skildret det norske bondelivet dokumenterte den norske hverdagen.

Vår nasjonalfølelse har alltid vært sterk. Hvert år feirer vi 17. mai med flagg, bunader og sterke følelser for den nasjonen vi har. Det kan kalles nasjonalisme og har gitt oss alle en sterk og god følelse av å være norsk. Men dette har nå blitt til ett skjellsord. Vi har i alle år gått i 17. mai tog og feiret Norges dag. Til og med dette har nå blitt en omdiskutert praksis. Det er ikke inkluderende nok, så vi skal feire med flagg fra hele verden. Hva har skjedd? Er ikke det å stå samlet som en nasjon, ett flagg og ett folk bra nok?

Dette går igjen hos regjeringen også som nå skal gjøre seg lekre for EU. «Kjære Ursula», skrev statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til EU-presidenten, og lovet at «store deler» av havvinden Norge nå skal bygge vil være tilgjengelig for eksport.

Det er den samme satsingen som nå skal subsidieres med langt over 20 milliarder kroner, som vil gi norske strømkunder en svært høy pris på strøm etter vi har betalt dyre dommer for å få dette bygget, Og hvorfor? Regjeringens argument for nærmest å doble norsk strømproduksjon har vært at strømmen trengs for å elektrifisere det norske samfunnet, bygge ny norsk industri og oppnå de norske klimamålene. For EU vil ha denne satsningen da den er «grønn».

Det såkalte «grønne skiftet» er imidlertid ikke grønt, det er beksvart- med både utslipp fra turbiner, barnearbeid og ødeleggelser av natur i ett omfang som vil være katastrofalt i femtiden! Tyskland raserer egen strømforsyning, noe som preger deres eget land der grønne åkre og enger er erstattet med solcelleflater og monstermastskoger. Når man selv stenger ned kjernekraft, skal det arealer til å erstatte den strømmen disse produserer. Resultatet er ikke pent, det er heller ikke «grønt»- og med økende omfang blir dette stadig verre. Mye av nedstengt kjernekraft er i Tyskland erstattet av kullkraft. Forbruket har øket med 30% og totalutslippene av CO2 har økt som følge av dette.

Her er det mye som skurrer, når brevet viser tydelig at Regjeringen ved statsminister Støre har lovet bort en betydelig del av dette som vi skal betale over skatteseddelen. Hvorfor skal den norske befolkningen betale over skatteseddelen og med høy nettleie for å dekke over Tysklands dysfunksjonelle energipolitikk? Det tjener IKKE Norsk næringsliv, det tjener IKKE Norges innbyggere, men det tjener kontiene til vindmøllebaronene, disse som har fått konsesjon til å bygge vindmøller og kommet i gang med solid økonomisk subsidiestøtte!

Norge har i tillegg gjennom bistand sløst bort utallige milliarder gjennom årene siden dette kom i gang. Hilde Frafjord Johnsen var den ministeren som slo mest på stortromma og jublet seg selv gjennom sine Afrika prosjekter. Med betalte journalister som ukritisk skulle dekke milliardsluket med tårevåte «reisebrev» gjennom Afrika. For ikke å glemme Huitfeldt sin berømte millionreise og innlosjering på Hotel for Taliban topper som kun var ute etter å få iverksatt støtte fra Norge. Å love jenter skolegang var det enkleste da de visste at det kan vi trygt glemme. Det er mer enn naivt å tro disse overhodene skal glemme kulturforskjellene bare Huitfeldt snakker litt alvor med disse skjeggete representantene, som kommer fra en patriarkalsk kultur som ikke lar seg diktere av en dame. Men de fikk jo privat chartret fly, noe de samme tilhengerne av denne politikken snakker svært nedlatende om hvis noen andre benytter slikt.

Les også: Hvor inkompetente er egentlig PST? (+)

Der er vi vel godt inne på ideologien woke som er sterkt fremadstormende i Norge. Vi har fått et miljø hvor folk som vet holder kjeft for ikke å støte folk som tror de vet. Hvor krenkelsene sitter så løst at noen saksøker sine foreldre for manglende godkjenning til å bli født. Aktivister ønsker å fjerne klassiske vitenskapelige verker og resultater av banebrytende forskning fra arkiver og pensum fordi innholdet baserer seg på etiske standarder vi ikke kan vedkjenne oss i et moderne og liberalt samfunn.

Ideologier som dette får i vårt tolerante, forståelsesfulle samfunn lett fotfeste med all sin godt mente, men utflytende galskap. Woke-kulturen er den mest fremtredende nå- med en grense og normløshet som er uten sidestykke i nyere tid. Fra å være ett samfunn som står for likestilling og demokrati, har vi blitt ett samfunn som idealiserer de få og ugleser det limet som ligger i ett relativt konformt levesett. Resultatet av dette er at den gode vilje gir oss stadig flere unge som er usikre på hva og hvem de er- i en grad og hastighet som nærmer seg det absurde.

Dette må ta slutt. Hvis ikke, ender vi med en generasjon unge som er påført sjelelige arr for livet. Noen av dem også fysiske – for det er ingen som i dag kan nekte en 16-åring å iverksette hormonbehandling og etter hvert kirurgi for å bli noe han eller hun mener seg å være, men ikke er. Det argumenteres med selvmordsfare for å gi denne typen behandling. Men selvmord følger også denne behandlingen.  Ungdomstiden er vanskelig, den er en brytningstid full av usikkerhet, og å gå inn med en lettvint løsning i en kaotisk fase av livet vil kunne slå katastrofalt ut!

Men organisasjoner som FRI, som har utviklet seg til en politisk aktør og lobbyist uten å flagge fullt ut hva de står for, har vært uhyre dyktige på å få med seg befolkningen i «riktig» tenking- uten noen tanke på hva deres press på barn og unge vil avstedkomme. Som Finlands fremste ekspert på pediatrisk kjønnsmedisin, Riitakerttu Kaltala peker på; fire av fem vokser av seg kjønnsforvirring. Kaltala er også overlege i psykiatri ved Tammerfors universitetssykehus, avdeling for ungdomspsykiatri. Hun beskriver også selvmordsfare innenfor denne gruppen som en målrettet desinformasjon som er uansvarlig å spre.

Samtidig viser en stor svensk studie at selvmordsdødeligheten har økt betydelig blant voksne om har fått kjønnsskiftebehandling- og at det psykiske velværet til mange mindreårige om fikk hormonbehandling ikke ble bedre, men verre. Hennes svar er enkelt, men tydeligvis vanskelig. Om «din» ungdom, som foreldre eller lærer, kommer til deg og forteller om seksuell angst, hold hodet kaldt (og hjertet varmt). Lytt og aksepter. Men pass samtidig på ikke å antyde raske løsninger som skal kunne fjerne smerter som følger naturlig med ungdomstiden! Si f.eks; det er greit- vær den du er! Så ser vi hva som skjer når du blir stor!

Som lokalpolitikere lurer vi alvorlig talt på hvor vi, og verden er på vei. Har vi kommet inn i et bedre samfunn en det nasjonalromantiske samfunnet som hersket i Norge tidligere? Vi tror ikke det. En revolusjon må komme, og den må gjerne begynne i skolen. Norsk skole lider veldig under autoritetsforakt. Lærere har fått en voldsom endret arbeidsdag da frykt, trusler og hets har blitt hverdag. Foreldre som ikke klarer med sine barn pga tidspress og travel hverdag leverer sine barn på skolen for utdanning og oppdragelse. Barn av klankulturer har ikke respekt for autoriteter, spesielt ikke hvis dette er en kvinne.

Vi må endre skolesystemet. Forslag er å se etter Finland som har kuttet mye i sin skole og satset på basisfag. Kortet ned skolehverdagen og kuttet lekser. En del av skolebarna har ikke den hjelpen hjemme med lekser og havner derfor sakte etter de som har støtte hjemme. Denne sosiale forskjellen kan utlignes ved å kutte lekser. Å gjøre skolen fokusert på basisfag gjør at hverdagen blir kortere og mere effektiv.

Dagens politiske grunnlinje har vist seg å totalt fjerne fokuset fra Nordmenn (uansett hudfarge og religion) og snudd seg 100% mot EU og Europa. Denne retningen har vi store vanskeligheter med å akseptere. Våre renter går stadig oppover for hvert rentemøte Ida Wolden Bache holder. Økte renter for folk flest og næringsliv er bensin på et voksende bål med strømpriser, drivstoffpriser og et voksende lønnsoppgjør.  Makroekspert Andreas Steno Larsen, grunnlegger av analyseselskapet Steno research og tidligere sjefsstrateg i Nordea, mener at Norges Bank opptrer på en måte som forsterker dette, og lager ris til egen (vår) bak, ved å selge norske kroner i ett omfang som ikke er tilrådelig og som svekker kronen mekanisk.

Med dette lanserer vi en retning noen skritt tilbake, tilbake mot grunntanken til Kong Haakon «Alt for Norge» ett ordtak som hans sønn Kong Olav også tok som motto. Europa har gjort mye riktig etter krigen. Men nå er vi definitivt på feil vei!

  

mest lest