Har handlet så mye at det minner om «spillegalskap»: Kan bli etterforsket av Økokrim

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. september 2023 | 14:24

– Økokrim har løpende fulgt med på informasjonen som har fremkommet i offentligheten rundt Sindre Finnes’ aksjekjøp de siste ukene, nå senest under Erna Solbergs pressekonferanse, sier sjef for Økokrim, Pål K. Lønseth.

Sindre Finnes gjorde 3640 aksjehandler mens kona Erna Solberg var statsminister fra 2013-21. Han hadde en nettogevinst på 1,8 millioner kroner.

Brutto skal Sindre Finne ha handlet for 118 millioner kroner, har investeringsdirektør Robert Næss i Nordea regnet ut.

Eksempelvis mandag 15. mars 2021 gjennomførte Finnes hele 62 handler.

– Her er en som må ha fulgt med på markedet mer enn mange profesjonelle investorer, sier Næss til NTB.

– Når du handler over 60 ganger på en dag, er du opptatt av kicket av kjøp og salg. Men på en annen side – hvis du tjener penger på det, så er du flink, sier Næss.

– Har han skjøttet jobben sin?

Til DN sier Næss at Finnes har handlet på en måte som kan indikere spillegalskap.

– Men han har ikke sølt bort pengene. Det ville en spillegal person ha gjort. Han har vært flink og/eller brukt mye tid og ressurser på dette, sier Næss.

Han reiser spørsmål om hvordan Finnes kan ha hatt tid til dette samtidig som han har hatt en 100 prosent stilling som fagdirektør i Norsk Industri.

Det samme gjør daytrader Svend Egil Larsen.

– Jeg som fulltidstrader har 2500 sluttsedler i året. Her har vi en som har cirka 1000 og en 100 prosent stilling. Det må ha gått utover et eller annet, sier han til DN.

Finnes skal ha handlet finansielle produkter med høy risiko og belåning som krever at man følger med kontinuerlig. Potensielt kan man tape alle pengene sine.

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen sier til Aftenposten at de ikke har grunnlag for å starte en personalsak mot Sindre Finnes.

– Jeg må som sjef vurdere Sindre ut fra våre egne regler, og det har jeg gjort. Det foreligger ingen indikasjoner på at han har brutt våre regler, sier Lier-Hansen.

mest lest