Durek Verrett: − De kongelige er de største rasistene av de alle

Avatar photo
Publisert 15. desember 2023 | 21:40

I en podkast uttaler Durek Verrett (49) at de kongelige er «de største rasistene av de alle». Manageren hans sier Verrett forsøkte å belyse historiske handlinger i kongefamilier.

Utspillet til den kontroversielle sjamanen kom i en to timers podkastepisode av «Quite Frankly» som ble publisert fredag morgen.

Prinsesse Märtha Louise og hennes forlovede Durek Verrett snakker om «fremtiden, kommunikasjon med engler og vesener, og møte med rasisme» i podkasten.

Verret forteller om hvordan han oppleveler rasisme i Norge, og knytter det også opp mot sin forlovede, prinsesse Märtha.

– Jeg gikk inn i et forhold med Märtha, og hun forsto ikke svart kultur. Hun vet ikke hvordan det er og hvordan det føles. Hun så ikke nyansene i behandlingen av svarte mennesker og forsto det ikke før forholdet vårt. Så min reaksjon og følelser for Norge var annerledes enn hva hun så i starten, fram til hun lærte om de tingene og etter hvert så det selv, sier han i podkasten, og fortsetter:

– Jeg gjorde faktisk et triks på henne for å se om hun hadde noe rasisme i seg, og selvfølgelig hadde hun det, hun er en del av den kongelige familien, og de er de største rasistene av alle.

Les også: Klimaavtalen for dummies

Verrets manager, Simon Valvik, forklarer overfor VG at utspillet ikke var ment som kritikk av den norske kongefamilien, kongehuset eller prinsessen personlig.

– Durek prøvde her å fremheve og belyse hvordan historiske handlinger, hvor kongefamilier som invaderer land og koloniserer dem, i dag kan forstås som symboler på en tid da rasistiske holdninger og praksiser var svært utbredt, skriver Valvik.

Det er ikke mer enn noen dager siden Durek Verrett sist var ute med et annet oppsiktsvekkende utspill.

Mandag skrev iNyheter om en video Verrett delte på sosiale medier hvor han forklarer hva foreldre må gjøre for å jage bort «vesener» som kan trenge seg inn i små barn.

I den videoen sier han at skrikende og utagerende barn kan være under kontroll av vesener som vil trenge seg inn i uskyldige barn. Dette mener han foreldre ikke skal tillate, og derfor må de «jage bort» disse vesnene.

– For å stoppe dette, må du holde barnet ditt, se de rett inn i øynene uansett hvor ukomfortable de blir, og si: «Du har ikke noe makt her. Du er en svak skapning, og jeg sender deg inn i lyset.» Si dette med kraft og kjærlighet, oppfordrer Verrett.

mest lest