Ap belønner egne «sponsorer» med skattefradrag – det er skittent spill

Avatar photo
Publisert 16. januar 2023 | 14:31

Innlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Det er ikke hver dag Arbeiderpartiet letter skattetrykket, men når de først gjør det, så er det målrettede skatteletter til de som sponser deres egen valgkamp.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skrøt i november av at regjeringen har fastslått i Hurdalsplatformen at fagforeningsfradraget skal dobles, etter å ha stått stille på 3850 kroner i åtte år under Solberg-regjeringen.

Derfor har fradraget for inntektsåret 2023 blitt skrudd opp til 7 700 kroner.

Dette er politikk som både Arbeiderpartiet og Senterpartiet har ønsket å innføre.

Samtidig har Arbeiderpartiet tatt imot 26 millioner kroner i valgkampstøtte fra Landsorganisasjonen i Norge (LO), Norges største fagforening, bestående av 25 ulike fagforbund og 930 000 medlemmer. Det utgjør nesten en fjerdedel av alle lønnstagere i Norge.

Det er altså snakk om betydelige summer.

Fagforeningsfradraget koster staten 860 millioner kroner i tapte inntekter årlig. Samtidig har sosialistene bestemt å halshugge BSU-ordningen for hente inn igjen 600 millioner kroner i årlige tapte inntekter.

Dette er dårlige prioriteringer. Men det er også skittent spill. Å innføre målrettede skattekutt til sine egne folk er udemokratisk, og det skaper mistillit.

Når LO har krystallklare politiske preferanser for venstresiden, så er det naturlig at borgerlige velgere ikke ønsker å være medlem. Selv vil jeg overhodet ikke være med på å bidra til Arbeiderpartiets valgkamp.

Men nå prøver de altså å lokke meg med enorme skattefradrag. Melder jeg meg ikke inn i en fagorganisasjon, så må jeg betale tusenvis av kroner ekstra i skatt, som da vil gå rett i lomma på sosialistenes velgerbaser.

Arbeiderpartiet tar altså penger fra meningsmotstanderne sine for så å dele de ut igjen til de som har betalt for å få Arbeiderpartiet inn i regjering.

Fagforeningsfradraget er rett og slett udemokratisk!

Stig Even Lillestøl er medlem i Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets Ungdom.

NRKs evige kamp mot Donald Trump

mest lest