OL tilbake på NRK

Avatar photo
Publisert 16. januar 2023 | 15:47

NRK har sikret seg rettighetene til å vise OL fra 2026.

Discovery har de siste årene har vært rettighetshaver for De olympiske leker. Fra 2026 har NRK sikret seg retten til å vise de fire neste lekene.

Det bekrefter NRK selv mandag.

– Vi er strålende fornøyd med å få OL tilbake på NRK. Det er vi veldig fornøyde med, sier sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt til Nettavisen.

Han sier at det at det aller største idrettsarrangementet er tilgjengelig åpent for alle er til det beste for det norske publikum.

– Dette er med på å samle nasjonen, slik at vi alle kan heie på våre idrettshelter. Nå blir de største idrettsøyeblikkene tilgjengelig for alle, poengterer Langfeldt.

Han vil ikke fortelle hvor mye NRK betaler for rettighetene.

Les også: Telenor ut med 3,5 mill for å delta på WEF-møte i Davos

Discovery har sammen med EBU sikret seg medierettighetene for OL fra 2026 til 2032, men NRK har visningsretten til lekene. Det betyr at sommer-OL i Paris blir det siste med kun Discovery, før NRK også får retten til å vise OL fra og med vinter-OL i Milano i 2026.

Langfeldt poengterer at NRK vil sende alt fra OL gratis på alle sine plattformer. Discovery har mulighet til å plassere sendingene sine bak betalingsmur.

Bekreftet interesse i fjor sommer

Allerede i fjor sommer ble det kjent at NRK jobbet med å skaffe seg rettighetene.

Daværende sportsredaktør Egil Sundvor bekreftet da til Kampanje at statskanalen håpet å igjen kunne vise OL fra 2026.

– OL er viktig for publikum og viktig for NRK, men dette handler også om de sterkt økende prisene på alle de store mesterskapene, fortalte Sundvor.

Ap belønner egne «sponsorer» med skattefradrag – det er skittent spill

mest lest