– Etnisk overlevelse står på spill

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. februar 2024 | 09:04

Russiske familier må produsere minst to barn for nasjonens etniske overlevelse, og tre eller flere hvis den skal utvikle seg og blomstre.

Det sa president Vladimir Putin torsdag, ifølge Reuters.

Putin fortalte arbeiderne ved en fabrikk som produserer stridsvogner i Ural-regionen om at det nødvendige minimumet for å bevare Russlands identitet var å ha to barn per familie.

– Hvis vi ønsker å overleve som en etnisk gruppe – vel, eller som etniske grupper som bor i Russland – må det være minst to barn, sa han.

– Hvis hver familie bare hadde ett barn, ville befolkningen krympe. Og for å utvide og utvikle seg, trenger du minst tre barn.

Putin erklærer seg selv som en tilhenger av «tradisjonelle verdier» basert på familie, nasjon og den ortodokse kristne troen. I løpet av sine 24 år ved makten har landet kraftig begrenset uttrykk for seksuell orientering og kjønnsidentitet og forbudt «LHBT-bevegelsen» som «ekstremistisk».

Ifølge Reuters har Russland  lidd to tiår med gradvis befolkningsnedgang etter sammenbruddet av Sovjetunionen, forverret av kroniske problemer som alkoholisme.

mest lest