Storbank endrer sine renteprognoser

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. februar 2024 | 11:33

Storbanken Nordea endrer sine renteprognoser og forventer ikke at Norges Bank vil senke renten før desember. Dette er tre måneder senere enn deres tidligere spådom.

– Norges Bank kommer til å være tålmodige og heller sette ned renten senere enn tidligere, noe sentralbanksjefen også la vekt på i gårsdagens årstale, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea i en kommentar, ifølge NTB.

«I desember økte Norges Bank styringsrenten til 4,5% og signaliserte det første rentekuttet først mot slutten av året. Siden den gang har utviklingen hjemme vært bredt i tråd med Norges Banks estimater, veksten har vært marginalt sterkere og inflasjonen marginalt lavere, men ikke nok til å endre Norges Banks syn vesentlig,» skriver banken i en pressemelding.

Nordea peker på internasjonale forhold som en mulig årsak til hvorfor de forventer at rentekuttene først vil komme i desember, og ikke i september.

– Desto lenger tid det tar før rentene senkes i utlandet, jo mer sannsynlig er det at rentekuttene også blir utsatt i Norge.

mest lest