Trump langer ut mot tidligere FBI-direktør og demokratene – «forræderske narrespillet»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. mai 2023 | 02:08

Tidligere president Donald Trump sier det «må være en høy pris å betale» for Comey, demokratene etter offentliggjøringen av Durham-rapporten.

Spesialetterforsker John Durham, ga sin endelige rapport til det amerikanske justisdepartementet mandag ettermiddag lokal tid. Durham konkluderte med at FBI aldri burde ha startet en full etterforskning av forbindelser mellom Trumps kampanje og Russland under 2016-valget.

Trump sa mandag til Fox news at tidligere FBI-direktør James Comey og demokratene må holdes ansvarlige for å ha brukt år på å etterforske påstått samspill mellom Trump og Russland.

– Jeg, og mye viktigere, da har den amerikanske offentligheten vært ofre for dette langvarige og forræderske narrespillet startet av demokratene – startet av Comey, sa Trump i et intervju med Fox News.

– Det må være en høy pris å betale for å sette landet vårt gjennom dette, sier Trump.

Trump forteller i intervjuet at aktivitetene rundt FBIs opprinnelige Trump-Russland-etterforskning var «en total skam», og sa at «offentlig sinne over denne rapporten er på et nivå som jeg ikke har sett før».

– Denne rapporten tok lang tid fordi John Durham er en veldig grundig etterforsker, sa Trump. «Men resultatet er utvetydig og en absolutt katastrofe når det gjelder rettferdighet».

– De nasjonale sikkerhetsimplikasjonene av det de gjorde er veldig alvorlige, la Trump til.

– Det viste seg å være en gigantisk og veldig farlig bløff, sa han, og la til at han ville ha ytterligere kommentarer i nær fremtid.

Durhams rapport ble offentliggjort mandag ettermiddag etter en årelange etterforskning av opprinnelsen til FBIs opprinnelige etterforskning, kjent som «Crossfire Hurricane». Rapporten hans strakte seg over mer enn 300 sider.

– Trump-Russia Collusion var en GIGANTISK BLØFF – startet av demokratene, skriver Jesse Watters på Twitter.

mest lest