Tsjetsjenske soldater på spesialoppdrag

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. juni 2023 | 05:26

Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov sier tsjetsjenske soldater er sendt til Russlands Belgorod-region, som grenser til Ukraina.

Soldatene skal hindre angrep fra «ukrainske sabotasjegrupper», ifølge Al Jazeera.

Kadyrov sier at krigere fra «Zapad-Akhmat»-bataljonen har blitt utplassert nær grenselandsbyen Nekhoteevka og en kontrollpost i Graivoron-distriktet, stedet for et angrep i mai.

– Innbyggere i områdene ved siden av grensen til Ukraina kan hvile lett … Den som gjør inngrep på våre grenser vil få lynrespons, skriver Kadyrov i et innlegg på Telegram.

Belgorod-regionen har den siste måneden rapportert om en rekke angrep fra pro-ukrainske russiske partisangrupper som kaller seg motstandere av Russlands president Vladimir Putin.

Les også: NY Times: Gruppen som angrep inne i Russland ledes av nynazist

USA: Ukraina kjemper en vanskelig, svært voldelig og kostbar kamp

USAs øverste general Milley sier at Ukraina gjør jevn fremgang i sin motoffensiv, men at det er utfordringer med innsatsen.

– Dette er en veldig vanskelig kamp. Det er en veldig voldelig kamp. Og det vil sannsynligvis ta betydelig tid og ha høye kostnader, sa Milley på en pressekonferanse i NATOs hovedkvarter i Brussel.

På møtet bemerket USAs forsvarsminister Lloyd Austin at utstyr vil bli skadet, men at Ukraina kan reparere mye og gjenbruke det i kampen mot Russland, skriver CNN.

Russland skal ha bygget noen av de mest omfattende forsvarslinjene Europa har sett siden andre verdenskrig, for å holde på deler av Ukraina.

mest lest