Ukraina: Russland øker angrepene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. juni 2024 | 08:44

Den ukrainske hæren melder at russiske styrker forsøker å trenge dypere inn i ukrainsk territorium.

Så langt har det vært 104 kamphandlinger, og situasjonen forblir spent, men kontrollert, skriver  generalstaben i den ukrainske hær i en oppdatering.

I løpet av søndag har de russiske styrkene lansert to missilangrep mot Ukraina, med bruk av tre missiler og 38 luftangrep ved bruk av 53 KAB-bomber, samt 428 droner. «Fienden har også gjennomført nesten 2 500 artilleriangrep på våre troppers posisjoner og bosetninger ved bruk av artilleri, morterer, skytevåpen og kampkjøretøy,» heter det.

I Pokrovsk-retningen, et område i Donetsk oblast i Øst-Ukraina meldes det om store kamper. Antallet sammenstøt har økt til 40, det høyeste siden begynnelsen av juni, ifølge generalstaben.

«Med støtte av alle tilgjengelige midler forsøkte russiske styrker å infiltrere de ukrainske forsvarsstillingene nær Novooleksandrivka, Evgenivka, Kalinovoye, Sokola, Novoselivka Første og Umansky. Våre krigere avviste 32 angrep, og åtte kamper pågår fortsatt. Forsvarsstyrkene gjør maksimale anstrengelser for å svekke og holde tilbake fienden i denne retningen. Foreløpige tall viser at mer enn 190 fiendtlige soldater ble drept eller såret, og fem fiendtlige kjøretøy ble ødelagt.»

Det meldes også om store kamper i flere andre fylker.

mest lest