Løgnindustrien

KNK
Publisert 17. september 2023 | 09:09

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Høyre vant valget. Óg for en valgkamp de må ha hatt. Alle debattene, meningsmålingene, de siste forberedelsene, og samtidig vissheten om at dynamitten når som helst kunne gå av.

Erna Solberg sa at hun først ble usikker på om alt stemte tre dager før valget, fredag 8. september. E24 stilte sine spørsmål før den 31. august. All informasjonen er bare noen tastetrykk unna.

Det kan være at Erna Solberg først ble mistenksom tre dager før valget. Det er omtrent like sannsynlig som at noen vinner i lotto tre ganger på rad. Det kan skje, men noen bør sjekke maskinen hvor kulene triller rundt for juks.

Erna Solbergs pressekonferanse ble en tårevåt forestilling. Hun stod frem, ikke som en privatkvinne, men som en bedratt hustru. Live, offentlig skittentøysvask.

Men det var en regissert forestilling. I kulissene har Ernas nærmeste arbeidet overtid i ukesvis.

Før når Erna Solberg har hatt problemer, tenk på Tor Mikkel Wara saken, har hennes venner i pr-byrået First House stilt opp.

Undertegnede vedder skjorta på at Erna Solbergs tidligere høyre-hånd Sigbjørn Aanes, partner i First House, har hjulpet til. Gratis. Vennetjeneste.

Som om noe skjer i kommersielle virksomheter som First House uten at de vil kunne tjene på det før eller siden.

Å være stjernas venn kan veksles i oppdrag. Hvis stjerna slokner, går markedsverdien til Aanes ned.

Det brenner på dass i First House, og i hele Ernas nettverk. I kulissene har de visst alt lenge før oss alle. Rolig og kalkulert har de valgt at dette kunne man vente med til etter valget.

Erna Solberg kunne altså informert velgerne, men hun valgte ikke å gjøre det.

Kan hun nå bli sittende?

Isåfall må Høyre kjøpe hennes historie. Hun visste ingenting. Ikke før tre dager før valget. Og fire dager etter valget var tiden kommet for å fortelle alt.

Det er en god historie. Sigbjørn Aanes og hans kollegaer i First House er flinke. Derfor kan de ta godt betalt. Hvor mye har de snekret? Hvor mye har de dratt i tidslinjen?

I åtte år har Sindre tradet slik bare spillegale gjør.

Han har tjent 1,8 millioner kroner over åtte år på hobbyen. Det er mye penger for vanlige folk, men kun en middels årslønn i de kretsene Erna og Sindre vanker.

Det norske demokratiet er blitt stemoderlig behandlet av sine fremste tillitsmenn. De har løyet til seg pendlerboliger, de har klådd, de har brutt habilitetsregler.

Til uken kommer Økokrim. Det er bra. Så får Høyre bestemme seg for om de kan ha en statsministerkandidat hvis ektemann er under etterforskning, og Erna Solberg vil kanskje beslutte at Sindre ikke kan finnes i hennes liv.

Vi andre må stille oss spørsmål over hvorfor et overveldende antall av våre politikere enten er grisete eller inkompetente?

Og uansett står dette igjen:

Sindre bedro Erna.

Og Erna bedro velgerne.

mest lest