Avisa Oslo: Lege på Facebook: «Muslimer er verdens verste dritt»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. november 2023 | 09:04

Facebook-innlegget til en lege i Oslo skapte sterke reaksjoner søndag.

Selv sier legen at han ble hacket, skriver Avisa Oslo.

Innlegget ble lagt ut i 12-tiden på søndag lyder slik:

«Muslimer er verdens verste dritt, hvorfor skal vi ha dem her, verdens verste avskum tror de er utvalgt av gud. De driver avskyelig Hamas, Iran, Hizbolla. Drep dem alle.»

Skjermbilde: Avisa Oslo.

Ifølge AO ble innlegget slettet mandag morgen. Og klokken 09.30 kom legen med en forklaring, der han hevder kontoen var hacket, og at han ikke skrev innlegget selv. Legen opplyser videre at Facebook-profilen skal slettes snarest mulig. Men ifølge AO er profilen fortsatt aktiv fredag.

Kollegaer av legen hevder til Avisa Oslo at innlegget ikke er en enkelthendelse.

Til avisen beskriver de legen som rasistisk på arbeidsplassen, og viser til uttalelser han skal ha skrevet tidligere.

– Det han skriver stemmer overens med slik han har oppført seg over flere år, hevder en kollega av legen til avisen.

– De aller fleste har unnlatt å bruke rasismekortet, for da blir en ikke likt, men nå har det tatt helt av. Det å oppfordre til å drepe medmennesker er helt uakseptabelt, sier en tidligere kollega som jobbet tett på legen i mange år.

Christian Ekker Larsen, kommunikasjonssjef for Helseetaten, bekrefter til AO at vedkommende er ansatt som lege i Oslo kommune.

«Vi er kjent med saken. Nå må vi finne ut av hva som har skjedd, før vi kan kommentere ytterligere. På generelt grunnlag kan vi si at innholdet i innlegget ikke er i tråd med Oslo kommunes verdier, og vi skjønner godt at det vekker reaksjoner,» skriver Larsen til Avisa Oslo.

mest lest