Trumps advokater: Kan ikke betale gigantbot

Avatar photo
Publisert 18. mars 2024 | 17:53

Presidentkandidat Donald Trump (77) sier han ikke klarer å stille pant for boten han fikk i en bedragerisak i New York i februar.

Advokatene hans opplyste under saksbehandlingen mandag at det er «praktisk umulig» for ham å stille med et så stort pengebeløp, ifølge Fox News.

Trump er dømt til å betale en bot som har vokst til 464 millioner dollar med renter. Det tilsvarer snaut 5 milliarder kroner.

– Et krav av denne enorme størrelsen, som effektivt krever kontantreserver som nærmer seg én milliard dollar, er ikke vanlig for et privat selskap, heter det i et skriv fra Trumps advokater.

16. februar ble presidentkandidaten dømt i en sivil sak for å ha manipulert verdiene av eiendelene hans for å få bedre betingelser hos banker og forsikringsselskaper. Han skal ha blåst opp verdiene for å få bedre betingelser på lån og reduserte dem for å betale mindre skatt.

Donald Trump mener dommen er latterlig og del av en heksejakt mot ham. Han har anklaget både New Yorks justisminister Letitia James og dommer Arthur Engoron for korrupsjon. De er begge demokrater, skriver VG.

mest lest