Sverige: IS-jihadist dømt til fengsel – voldtok barnebrud (12) 100 ganger

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. april 2024 | 05:44

IS-jihadisten Abdirahman Shukri Mohamed giftet seg med en tolv år gammel jente i Syria – og voldtok henne rundt hundre ganger.

Det melder Expressen.

Abdirahman Shukri Mohamed, 30 år gammel svensk statsborger, dro til Syria for første gang i 2013. Året etter vendte han tilbake for å bli med i terrorgruppen Den islamske staten. I Syria giftet han seg med en da tolv år gammel jente som var datter av den svenske jihadisten Camilla Olofsson.

Olofsson (58) var lenge en ledende skikkelse innenfor det voldelige jihadistmiljøet i Sverige. På 1990-tallet konverterte hun til islam, ble radikalisert og giftet seg med Mohammed Moummou. Han ble senere utpekt til al-Qaidas nestkommanderende i Irak før han ble drept i aksjon i 2008.

I 2013 tok hun med seg sine to mindreårige døtre til Syria for å slutte seg til jihadistgruppene som deltok i borgerkrigen. Fra 2014 bodde de i terrorsekten i Den islamske statens hovedstad, Raqqa.

Ekteskapet mellom datteren og den da 20 år gamle Abdirahman Shukri Mohamed skjedde etter et såkalt «look-møte», da han fikk se på jenta. Fram til 2015 begikk han da rundt 100 voldtekter mot henne. Han viste særlig hensynsløshet og brutalitet da han utnyttet jentas sårbare posisjon, ifølge dommen.

I 2015 kom de tilbake til Sverige, men kort tid etter ble forholdet deres avsluttet. Sju år senere, våren 2022, ble både Abdirahman Shukri Mohamed og Camilla Olofsson arrestert.

Mohamed ble dømt til ti års fengsel for tvangsekteskap og grov voldtekt av barn. Olofsson ble dømt til fengsel i seks år og ti måneder for å ha medvirket til de grove voldtektene og for menneskehandel.

mest lest