– Erna Solberg kan aldri, aldri bli statsminister igjen

Avatar photo
Publisert 18. september 2023 | 18:43

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen er nådeløs i sin kritikk mot Høyres Erna Solberg.

Etter aksjeskandalen til Solbergs ektemann, Sindre Finnes, mener Martinussen at Erna Solberg har villedet det norske folk.

– Det spiller ingen rolle om Erna Solberg ikke er gift med Sindre Finnes ved valget i 2025. Alt tyder på at hun og hennes rådgivere leflet med det norske demokratiet under valget i år. Det gjør at hun aldri vil være skikket til å være statsminister igjen, sier Martinussen til Dagbladet.

Forrige uke ble det kjent at Finnes kjøpte og solgte aksjer mer enn 3600 ganger samtidig som kona var statsminister. Betimelig for Høyre kom denne informasjonen ut rett etter lokalvalget.

– Det virker som om Erna Solberg og hennes rådgivere holdt tilbake informasjon om mannens aksjehandler for å sikre et brakvalg for partiet forrige mandag, sier Martinussen.

Hun tror Erna Solberg valgte å tviholde på en forklaring som hun må ha visst at ikke var riktig helt frem til valget var over.

Ved årets lokalvalg gjorde Høyre et kjemperesultat, og ble for første gang på 99 år større enn Arbeiderpartiet. Nå spekulerer flere i om valgresultatene kunne vært annerledes dersom velgerne visste om Sindre Finnes’ aksjehandling.

mest lest