Trump forblir dominerende i meningsmålinger, men en annen kandidat stiger raskt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. november 2023 | 11:02

Med mindre enn to måneder til de første stemmene i kampen om den republikanske presidentnominasjonen i 2024, viser to nye meningsmålinger momentum for tidligere ambassadør og tidligere South Carolina-guvernør Nikki Haley.

Undersøkelsene i New Hampshire, viser at tidligere president Donald Trump fortsatt er den dominerende frontfiguren.

Meningsmålingene tyder også på at Trumps støttespillere er mer entusiastiske og engasjerte i å stemme på sin kandidat sammenlignet med de som støtter den tidligere presidentens rivaler til nominasjonen.

Trump får 46 % støtte blant republikanske velgere i New Hampshire i en meningsmåling fra Monmouth University/Washington Post som ble offentliggjort fredag. Haley, som var ambassadør i FN i løpet av de to første årene av Trump-administrasjonen, får 18 %.

Trump får støtte fra 42 % av republikanske velgere i en meningsmåling utgitt torsdag av University of New Hampshire (UNH) Survey Center og CNN. Hans støtte var relativt uendret fra den forrige UNH/CNN-undersøkelsen i New Hampshire, som ble gjennomført i september.

Haley får 20 % oppslutning i UNH/CNN-undersøkelsen, opp åtte poeng fra septembermålingen.

– Mens Trump fortsetter å lede mens GOP-feltet smalner av, ser det ut til at Nikki Haley konsoliderer sin posisjon som alternativet til Trump blant New Hampshire-republikanerne, sier UNH Survey Center-direktør Andrew Smith til Fox News.

mest lest