Zelenskyj tror Putin alt kan være død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. januar 2023 | 11:59

Ukrainas president med overraskende betraktninger under Davos-frokost.

Det var under den ukrainske frokosten i Davos president Zelenskyj fortalte at han ikke lenger var sikker på om Putin var i live, skriver pravda.com.ua.

Zelenskyj tror det er en dobbeltgjenger som vises i tv-sendinger.

– Jeg er ikke sikker på om den russiske presidenten, som noen ganger dukker på grønnskjerm, faktisk er den riktige. Jeg vet ikke om han er i live, om han tar avgjørelser, eller hvem andre som tar avgjørelser i Russland, sa Zelenskyj, ifølge pravda.

Under dagens ukrainske frokost i Davos skal Zelenskyj ha sagt at det vil bli  vanskelig å gjennomføre fredssamtaler, da han var usikker på hvem han skulle ha holdt disse samtalene med.

– Jeg forstår ikke hvem vi har med å gjøre, når det snakkes om fredssamtaler, vet jeg ikke hvem vi skal snakke med, sa han.

Ifølge ABC News, ble frokosten holdt av Victor Pinchuk Foundation og er et sidearrangement under World Economic Forum.

ABC News skriver også at Zelenskyj ba om enda sterkere bistand fra vesten.

Tyskland vil sender stridsvogner til Ukraina, men bare dersom USA gjør det.

Kun dersom USA beslutter å forsyne Ukraina med moderne Abrams-stridsvogner vil det være aktuelt for Tyskland å gi landet Leopard-stridsvogner, eller å tillate at andre land forsyner Ukraina med dette, sier en høytstående regjeringskilde til Wall Street Journal.

Ukraina har bedt Tyskland bidra med Leopard-stridsvogner til bruk i kampen for å gjenerobre russiskokkuperte områder, men statsminister Olaf Scholz har gjort det klart at den avgjørelsen kun kan tas i samråd med Nato-allierte.

Nato-land har over 2.000 tyskproduserte Leopard-stridsvogner.

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson, som også var tilstede under dagens ukrainske frokost, sa til ABC News at Zelenskyy må få det han trenger.

– Gi dem stridsvognene, gi Volodymyr Zelenskyj det han trenger, sa Boris Johnson.

Putins besøk på våpenfabrikk: – Vi produserer mer enn tre ganger så mange missiler som USA

mest lest