Listhaug reagerer kraftig på ny Huitfeldt-jobb: – Det er en altfor viktig stilling

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. februar 2024 | 06:34

Ifølge VG og flere andre medier blir Anniken Huitfeldt (Ap) ny ambassadør i USA. Det får Frp-leder Sylvi Listhaug til å rase.

– Dersom dette stemmer er det bare å slå fast at Arbeiderpartistaten er tilbake der man gir verv og posisjoner til egne folk, sier Listhaug til VG.

Frp-lederen hevder at statsministeren viser dårlig dømmekraft og viser til Støres tidligere uttalelser.

– Jeg vil minne statsministeren om at han for kun få måneder siden mente at Huitfeldt var uegnet som utenriksminister. Da virker det spesielt at hun kort tid etter plutselig skal være kvalifisert for en av de mest prestisjetunge stillingene i norsk utenrikstjeneste, sier Listhaug til avisen.

Listhaug mener ansettelsen sender veldig uheldige signaler. Hun mener Ap prøver å skifte fokuset over på noe annet.

– Det er en altfor viktig stilling til at Arbeiderpartiet skal bruke den i et forsøk på å kvitte seg med intern uro. Frp mener de best kvalifiserte skal få jobber i utenrikstjenesten. Vi anerkjenner at Huitfeldt er dyktig og har bred erfaring fra utenrikspolitikk, men hun er ikke den beste kandidaten, sier Listhaug.

Huitfeldt ble nødt til å fratre som utenriksminister i oktober etter at det ble avslørt at ektemannen hennes hadde kjøpt aksjer i flere børsnoterte selskaper.

mest lest