Dette er endringene i regjeringen

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 19. april 2024 | 17:25

Statsminister Jonas Gahr Støre poserer i dag, fredag, på Slottsplassen med sine nye statsråder.

Jan Christian Vestre (37) blir ny helseminister. Han tar over for nylig avgåtte Ingvild Kjerkol (Ap), som måtte tre av som følge av plagiatskandalen fra hennes masteroppgave.

Vestre har vært Næringsminister siden oktober 2021. Før dette var han administrerende direktør i subsidierte Vestre AS, som man blant annet ser mye av fra kommuners innkjøp til offentlige sittegrupper.

Deres nye fabrikk på Magnor har blittomtalt som «verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk» av Innovasjon Norge. Bedriften eksporterer rundt 80 % av det de produserer til utenlandske markeder.

Inn som ny Næringsminister kommer tidligere Fiskeri- og havminister, Cecilie Myrseth (39).

– Myrseth har lang erfaring fra Ap og AUF. Hun har vært leder av Troms Arbeiderparti, og hatt flere verv i partiet, deriblant i fylkestinget og fylkesrådet i Troms. Hun har også bakgrunn fra Elevorganisasjonen, heter det på Regjeringen.no.

Myrseth ble ferdigutdannet psykolog i 2015, og ble valgt inn på Stortinget i 2017.

Les også: Fylkesleder i INP melder seg inn i FrP: – Partiledelsen i INP har sviktet fundamentalt

Marianne Sivertsen Næss (50) tar over for Myrseth som ny Fiskeri- og havminister.

– Marianne Sivertsen Næss har gjort seg en relativt rask karriere oppover i politikken, og vi kjenner henne som en hardtarbeidende, moderne og fremoverlent politiker fra Finnmark, sier ansvarlig redaktør i iFinnmark, Stian Eliassen, til Nettavisen.

Næss har en variert utdannelsesbakgrunn, med kompetanse innen skoleledelse, prosjektledelse og en mastergrad innen spesialpedagogikk og tilpasset opplæring. Hun har tidligere vært seksjonsleder ved Finnmarkssykehuset og rektor ved Hammerfest videregående skole, og har også erfaring fra grunnskolen, voksenopplæringen og Husbanken.

Fra september 2016 har Næss hatt permisjon fra stillingen som rektor ved Hammerfest videregående skole, og har siden da jobbet i politikk på heltid. Hun var varaordfører i Hammerfest i åtte år, og ble deretter ordfører før hun ble valgt inn på Stortinget i 2021.

– Om en uke er det 500 dager til valget. Det er et valg vi skal vinne. Vi har et sterkt lag og en klar plan for et tryggere og mer rettferdig Norge med muligheter over hele landet, uttaler statsminister Støre på Facebook.

Alle de tre nye ministerne er fra Arbeiderpartiet.

mest lest