Joe Biden ikke blant 100 mest innflytelsesrike

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 19. april 2024 | 22:06

Presidenten ble ikke nominert blant TIME Magazine sin prominente liste over de 100 mest innflytelsesrike for 2024, for første i løpet av sin presidentperiode.

EI heller tidligere president Donald Trump ble navngitt på listen i år.

Listen inkluderer ledere, kunstnere, gründere, idrettsutøvere, aktivister og politikere. Begge de aktuelle valgårskandidatene har blitt nominert tidligere.

Samtidig som de to ledende presidentkandidatene var fraværende, ble imidlertid to fremtredende guvernører i Texas’ republikaner Greg Abbott og Californias demokratiske guvernør Gavin Newsom, navngitt i listen.

Begge guvernørene har blitt prominente stemmer i samfunnsdebatten siste tiden.

Abbot har blitt trukket frem av Trump for hans lederskap i å håndheve grensen mot Mexico. Den tidligere presidenten har uttalte til Fox News tidligere i år at han «absolutt» vurderte Abbot som sin visepresidentkandidat.

I TIME-profilen ble rguvernøren rost som en «talentfull romleser» som, «til tross for noen åpenbare feiltrinn … forblir en av sitt partis mest overbevisende talsmenn.»

Det er også ryktet om ambisjoner rundt demokratenes Gavin Newsom.

Samfunnsdebattanter på begge sider av det politiske spekteret har antydet at Newsom kan være det demokratiske partiets løsning neste valg, dersom en erstatning av Biden blir aktuelt.

Det blir ikke ansett som utenkelig at den nå 81 år gamle Joe Biden velger å trekke seg tilbake på grunn av bekymringer om hans alder og mentale helse. Det er dessuten ikke umulig at han blir presset til det av Det Demokratiske partiet ettersom han popularitet er fallende.

Les også: Bred tillit til en Trump-ledet fremtid

«I midten av presset for at demokratene skal bytte ut Joe Biden, har Newsom i stedet påtatt seg rollen som en høylytt angripende hund for den 81 år gamle presidenten. Det har bidratt til å sette Newsom, 56 år gammel, på en kort liste over demokratiske utfordrere for Det hvite hus i 2028,» skriver TIMES senior korrespondent i Det hvite hus, Brian Bennett.

Newsom har imidlertid avvist ryktene om hans kandidatur.

mest lest