Pentagon etter F-35 mysteriet – stopper alle flyvninger

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. september 2023 | 09:31

Det amerikanske F-35-jagerflyet forsvant under mystiske omstendigheter søndag. Sent mandag kveld ble det gitt en to-dagers no-fly ordre til alle Marine Corps piloter.

Marine Corps fungerende kommandant, Eric Smith, utstedte mandag en to-dagers «stand-down»  som settes i kraft i løpet av denne uken for alle F-35-fly både i og utenfor USA, ifølge  ABC News.

Det kommer etter et «uhell» med et F-35 jagerfly i South Carolina søndag utenfor Joint Base Charleston, hvor det hadde lettet fra, ifølge militære myndigheter.

Ingen marinekorpsenheter har lov til å fly før de har en to-dagers diskusjon om sikkerhetstiltak og prosedyrer, sa kommandanten i en e-post for hele tjenesten mandag.

Mens Smith sier at han har full tillit til flyene, sa han at han følte at dette var den «riktige og forsvarlige» tingen å gjøre gitt både denne hendelsen og en annen nylig hendelse i Australia.

Mandag ble det funnet restene av flyet. Det ble funnet nordøst for Joint Base Charleston. JB Charleston, som ledet søket, skriver CNN.

Det var søndag en pilot måtte skyte seg ut fra et F-35 kampfly under en flytur i delstaten South Carolina. Piloten overlevde og ble fraktet til sykehus hvor tilstanden hans var stabil.

mest lest