Politiet har fått nytt DNA-treff i Orderud-saken

Avatar photo
Publisert 19. september 2023 | 16:55

Politiet har fått nytt DNA-treff på teipbiter, skriver VG.

– Gjenopptakelseskommisjonen har gjennomført en omfattende gjennomgang av beslag i saken, og fått gjennomført nye DNA-undersøkelser av dette materialet. Resultatene er nå kommet, og det viser seg at Kristin Kirkemos DNA er funnet på noen tapebiter som var brukt til å feste en dynamittgubbe under bilen på Anne Orderud Paust, sier statsadvokat Sturla Henriksbø til VG.

Kristin Kirkemos representant, Vegard Aaløkken, vil ikke kommentere undersøkelsen.

I 25 år har attentatforsøket mot Anne Orderud Paust vært en gåte. Hun var en norsk offentlig tjenesteperson som jobbet i Forsvarsdepartementet da hun ble forsøkt drept.

Det var den 15. juli 1998 det ble funnet et halvt kilo sprengstoff festet under bilen hennes. Den 12. august 1998 forsøkte noen å tenne på ekteparet Pausts leilighet i Oslo. Begge disse hendelsene fikk omfattende pressedekning i 1998.

Året etter ble Anne Orderud Paust og foreldrene Kristian Magnus og Marie Orderud skutt og drept på Orderud gård i Sørum i daværende Akershus.

Fire personer ble dømt for medvirkning til drap i trippeldrapssaken. Politiet fant aldri ut hvem som faktisk skjøt og drepte de tre ofrene.

Kristin Kirkemo var en av de fire som ble dømt.

mest lest