Går viralt: Jimmie Åkessons «tale til nasjonen»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. oktober 2023 | 10:19

«Sverige har det ikke bra, mildt sagt. Verden har det ikke bra…Det er i ferd med å gå fullstendig til helvete.» Slik starter Jimmie Åkesson sin «tal til nationen» som ble lagt ut på YouTube onsdag.

«Jeg er født i 1979 i et av verdens tryggeste og rikeste land. Nå, 45 år senere, er jeg tvunget til å oppdra min 10 år gamle sønn i noe som mer ligner Ville Vesten. Et forferdelig, utrygt og farlig land.»

«Hvordan kunne vi la det gå så langt?» spør Åkesson med henvisning til «uskyldige» ofre og «liv som er slukket» av gjengvold og islamistisk terror. «Hvordan kunne vi la Sverige endres til noe ugjenkjennelig på bare noen tiår?»

Svaret, sier partilederen, er at det handler om «ansvarsløse politikere» som har tillatt «asylinnvandring fra tillbakestående land» i et «omfang osm savner sidestykke i Europa».

«For andre dreier det seg om kravløshet, frihet og tilgang til velferd som garanteres uten noen som helst krav til motprestasjon og vandel»,

For det tredje «slapp kriminalpolitikk» der fokus har vært på den «enkelte kjeltrings rettigheter» snarere enn beskyttelse av uskyldige ofre.

Åkesson blåser av «integrasjonspolitikken» som er ført siden 1990-tallet. Flere fritidsklubber, er ikke svaret. Her snakker man om folk som «ikke vil integreres», mener han.

Han sier at kravet må være at folk som kommer tilpasser seg når de har kommer til «svenskenes land». At man lærer seg språket og kulturen og at man «viser takknemlighet» for de mulighetene man får som «gjest i vårt land».

Til de innvandrerne som har tilpasset seg og som bidrar i samfunnet: «Takk!» sier Åkesson.

Han retter en oppfordring til de som ikke vil la seg integrere, men som tar med seg kultur og levesett fra der de kom fra og som krever at svenskene skal tilpasse seg dere og deres gud og skikker: «Jeg synes ikke du skal være her. Reis hjem!»

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Hvor skal den siste nordmannen flytte?

mest lest