Familievenn av Boeing-varsleren: – Han ville aldri drept seg selv

Avatar photo
Publisert 20. mars 2024 | 21:41

John Barnett (62), varsleren som offentlig reiste tvil om Boeings produksjonsstandarder, ble funnet død lørdag 9 mars. Nå forteller en familievenn at Barnett hadde advart om at han kunne bli drept.

Varsleren jobbet for Boeing i 32 år. I syv år jobbet han med kvalitetskontroll hos flyselskapet. Han har fått mye oppmerksomhet etter at han varslet om alvorlige sikkerhetsproblemer, som gjenbruk av ødelagte flydeler og at Boeing ville akselerere produksjonen av sine 787 Dreamliner-fly, noe som kunne gå på bekostning av sikkerheten.

Den pensjonerte flyingeniøren ble funnet død i en lastebil midt under en flere dager lang kryssforhøring med Boeings advokater og hans egen advokat. Barnett skulle delta i en rettsprosess samme dag som han ble funnet død. Ifølge amerikanske medier skal dødsårsaken være et selvpåført skudd.

Nå åpner en familievenn opp om dødsfallet til den lokale TV-stasjonen ABC News 4. «Jennifer» sier at Barnett trodde han kunne bli drept for å ha offentlig varslet om Boeing, og at dersom dette skulle bli femstilt som et selvmord, måtte ikke folk tro på det.

– Han var ikke redd, men han sa at hvis noe skjedde med ham, så ville det ikke være selvmord. Og jeg vet han ikke drepte seg selv. Han elsket livet, familien sin og broren sin. Han ville aldri utsatt dem for den lidelsen de går gjennom nå. Han hadde store fremtidsplaner for pensjonisttilværelsen, sier hun.

– Hva tror du skjedde med ham? spør TV-ankeren.

Jeg tror noen har drept ham. Penger kan kjøpe hva som helst nå for tiden. Det er mye ondskap i verden. Jeg tror noen ville bli kvitt ham, og at det skulle se ut som et selvmord.

Barnetts advokat skal ifølge ABC News 4 ha sagt at klientens dødsfall ikke vil stanse deres rettssak mot Boeing, og at han håper saken vil fortsette i juni.

Boeing har kommet med en uttalelse om Barnetts bortgang, hvor de skriver at deres tanker går til hans familie og venner.

mest lest