Anker utleveringsbegjæring

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 20. april 2024 | 18:20

Den islamistiske norsk-pakistanske terroristen Arfan Bhatti anker utleveringsbegjering til høyere rettsinstans i Pakistan.

Bhatti er siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo, og ble pågrepet i Pakistan. Han har sittet fengslet i landet siden september 2022. Nå håper statsadvokaten å få ham utlevert til Norge.

Bhatti motsetter seg utleveringen, og anker utleveringsbegjæringa. Anken har blitt avvist av lagmannsretten i Pakistan.

Han tar nå saken videre til ankedomstolen.

Ifølge Bhattis norske advokat, Farid Bouras, ble anken avvist uten at det faktiske grunnlaget for den norske utleveringsforespørselen ble vurdert.

– Dette har vært en lang og uforutsigbar prosess for Bhatti under vanskelige forhold i Pakistan. Han er allikevel fast bestemt på at det ikke grunnlag for å utlevere ham til Norge, og han har derfor anket saken videre inn for den pakistanske ankedomstolen, sier Bouras til NTB lørdag.

Etter flere måneder med rettslige prosedyrer ble det i januar avgjort at den norske Bhatti kan utleveres fra Pakistan. Det er uklart hvor lang tid behandlingen i ankedomstolen vil ta, og Bhatti forblir fengslet i Pakistan mens saken er til behandling i rettssystemet.

mest lest