Finnes satset imot egne bedrifter

Avatar photo
Publisert 20. september 2023 | 18:19

Sindre Finnes satset penger på at bedrifter han jobbet for i NHO-organisasjonen Norsk Industri skulle falle på børsen.

Blant bedriftene Finnes veddet imot er Norsk Hydro, NEL, Aker Solutions og Yara. Han ville altså tjent penger dersom aksjekursen i disse selskapene skulle falle.

– Disse handlene er et brudd på lojalitetsplikten, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri til E24.

– Det sender et dårlig signal at en ansatt i Norsk Industri sitter og vedder på at den ene bedriften skal gjøre det bra, og den andre skal gjøre det dårlig. Det bør være opplagt at dette er noe en ansatt ikke skal gjøre. Når det likevel skjer, er det helt åpenbart problematisk for Norsk Industri, sier han.

Lier-Hansen har tidligere sagt at organisasjonens ansatte har stått fritt til å handle enkeltaksjer, og at saken ikke vil få konsekvenser for Finnes’ arbeidsforhold.

Les også: Volden starter i barnehagen: – Det har aldri vært som dette før

Administrasjonen i Norsk Industri ser seg nå nødt til å skjerpe reglene for aksjekjøp for organisasjonens ansatte:

– I fremtiden må vi dessverre ha et regelverk som er mye mer firkantet. Det er trist, for norsk næringsliv er helt avhengig av aksjehandel og det er egentlig noe vi ønsker, sier Lier-Hansen.

Overfor VG har han også garantert at Finnes ikke har fått innsideinformasjon fra dem.

Atle Tranøy, tillitsvalgt i Aker, reagerer også på at Finnes har satset penger på aksjekursfall hos bedrifter han har jobbet for.

– Det viser at Sindre Finnes setter sine egne interesser over selskapene som han jobber på vegne av, sier han til E24.

mest lest