Kjetil Rolness med frontalangrep på NRK: – Komplett farse

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 20. oktober 2022 | 11:54

På Dagsnytt 18 onsdag skulle man diskutere saken der flere medier ble lurt av historien til Nikita Amber Abbas (21). Men deltakerne fikk verken si navnet hennes eller at hun er nestleder i Salam, en organisasjon for skeive muslimer.

Det reagerer Kjetil Rolness på. Han ble selv utsatt for udokumentert påstander om sjikane fra Salams leder, Begard Reza, i 2021.

Les også: Nestleder i organisasjon for skeive muslimer løy om å være skuddoffer: – Hva er det med Salams forhold til sannheten?

– Komplett farse på Dax18, skriver Rolness på Facebook.

Han kalles det en «løgnhistorie» og en «sjuk bløff».

Alle de etablerte mediene lot seg lure, unntatt VG.

– Og nå, når den sjuke bløffen er avslørt, får vi en Dax18-debatt der hverken programleder eller deltakerne (NRK, Aftenposten, Nettavisen) kan avsløre sakens hovedperson og hennes organisasjon. Bare beklage at en historie «der ikke alt stemte» ble publisert, skriver Rolness.

Artikkelen fortsetter.

Rolness hevder NRK la ned direkte forbud mot å nevne navn og organisasjon. Etikkansvarlig i NRK, Per Arne Kalbakk, sa at NRK ønsker å «beskytte» personen,

«Som om hun er blitt et offer for andre gang,» kommenterer Rolness.

– Han [Kalbakk] presiserte videre at han ikke anser hennes rolle i organisasjonen som relevant. Selv om en annen leder i Salam også har blitt avslørt i et forsøk på å plante en grov løgnhistorie med seg selv i offerrollen i media, fortsetter Rolness.

Han mener NRK forskjellsbehandler. Hvis det var en «høyreekstrem» person med en lederstilling, ville det vært annerledes.

– Hva tror du ville skjedd om en høyreekstrem person med lederstilling i en profilert organisasjon hadde løyet om å bli skutt i et terrorangrep, fått historien sin på trykk i nesten alle medier, og blitt tatt i løgn? Ville alle rundt bordet i Dax18 passet på å beskytte personen og organisasjonen?

– Vi vet svaret, avslutter Rolness og mener noen dermed plukker opp den ballen NRK ikke vil ta i.

Nestleder i organisasjon for skeive muslimer løy om å være skuddoffer: – Hva er det med Salams forhold til sannheten?

mest lest