Krever beklagelse fra Erna og Jonas etter «tåpelige utspill overfor vanlige folk»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 28. august 2022 | 13:53

Det er Olav Sylte som skriver dette. Han er advokat, grunnlegger av Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm» og nå også interimredaktør for nettavisa Energinytt24.

Sylte reagerer på at Erna Solberg tidligere i uka gikk ut og sa at de som diskuterer og krever billigere strøm, støtter Putins krig i Ukraina. «Påstanden er i samsvar med det Støre uttalte under Arendalsuka. Den er egnet til skade norsk demokrati og ytringsfrihet,» skriver Sylte i et innlegg som nå topper listene på sosiale medier.

– Uriktige og ærekrenkende

Sylte skal ha seg frabedt å få sin Facebook-gruppe knyttet til Putins regime.

– Påstanden er uriktig og ærekrenkende for de fleste innbyggerne i Sør-Norge. Dette gjelder blant annet de ca. 2 millioner voksne velgere som månedlig besøker den åpne facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm», hvor jeg selv er administrator og har rimelig oversikt over vanlige folks synspunkt om strømregningen, skriver han i Energinytt24.

Les også: Tidligere NRK-journalist om Erna Solberg: – Rart at folk ikke oftere ber henne holde kjeft

Sylte mener det ikke medfører noen splittelse av det norske folk å gi midlertidig strømstøtte endog på 100 prosent over 50 øre. Han mener også makspris eller lignende tiltak for å få kontroll med strømprisene «vil være i samsvar med et unisont ønske i folket».

Sylte viser også til den planlagte demonstrasjonen foran Stortinget den 19. september,.

– Det gir heller ikke noen økonomisk fordel for verken Ukraina eller Tyskland at vi her i Norge betaler opp mot 10 kroner kwt for strøm som koster 12 øre å produsere. Disse pengene går i sin helhet til den norske staten selv (en mindre del til kommuner), og ikke til andre land i Europa, skriver han og kommer med et klart krav:

– Både Solberg og Støre bør begge dementere og beklage utspillet snarest, om de ikke ønsker at folket selv skal tvinge dem til retrett gjennom kommende kommunevalg. Da er det kanskje for sent. Resultatet av kommunevalget vil påvirke neste stortingsvalg, og deres muligheter til å lede landet videre an.

– De eneste i landet som støtter Putins krig, er egentlig statsministeren og den forrige statsministeren, som kommer med slike tåpelige utspill overfor vanlige folk i en vanskelig tid, avslutter Sylte.

– Det grønne skiftet har gått dem til hodet

På Facebook-siden «Vi som krever billigere strøm» er det satt fyr på kommentarfeltet der Sylte har delt innlegget.

– Støre har jo mistet sin virkelighetsoppfatning helt, snakk om å gå seg vill i sin egen boble. Når man blir stormannsgal og makt syk, da bryr man seg ikke om sine undersåtter lengre, da sier man mye sprøyt for å forøke å roe gemyttene en liten stund til. Det et slik denne mannen opptrer, som en leder/konge under enevelde fra 16-17. århundre, skriver en.

– Om noen virkelig håver inn penger på denne krigen er det den norske stat. For disse to å gå imot egen befolkning er patetisk. Det grønne skifte har virkelig gått dem til hodet uten tanke for hva det gjør med folk og bedrifter, skriver en annen.

– Erna og Jonas er begge ledere for parti som er enige i, har koordinert og ansvarlige for nåværende system. Riktig svar er at nye krefter må inn på Stortinget. De må skiftes ut. Første mulighet er Stortingsvalget i 2025 med en start ved mellomvalget i 2023. Håper folk flest tar poenget, skriver en tredje.

Innlegget på Facebook har fått 1200 reaksjoner og over 80 kommentarer på en time.

TV 2-Stenstrøm om Støre: – Det må ha klikka for ham

mest lest