Johansen mener fortsatt Oslo er en trygg by – forstår ikke hvorfor noen må «ta på seg en kniv» når de går ut om morgenen

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 6. september 2022 | 11:11

Oslos byrådsleder, Raymond Johansen (Ap) liker ikke de mange knivstikkingene den senere tiden og begynner å bli bekymret.

– Det er bekymringsfullt det som skjer nå. Jeg får en rapport fra politiet, sannsynligvis senere i dag, sier han.

Skyting på gata, knivstikking ved T-banen og slagsmål er noe av det som har skaket opp mange den siste tiden, skriver NRK.

Politiet etterforsker knivstikkingen som drapsforsøk og kroppsskade. De to som ble stukket med kniv er alvorlig skadet, men utenfor livsfare.

Les også: Alvorlig skadd etter knivstikking på Oslo øst

Johansen skjønner ikke hvorfor enkelte finner det naturlig å gå med kniv på seg.

– Det jeg er urolig for er at det er tydeligvis helt naturlig når man går ut om morgenen så tar du på deg en kniv. Vi ønsker ikke en by der det er ransakinger og scanning, sier byrådslederen.

Han holder fast på at Oslo fortsatt er en trygg by, og mener mer forebyggende aktivitet er løsningen.

– Det er ingen tvil om at fortsatt så er det det farligste man kan være i Oslo er jo å være kriminell. Fortsatt har jeg ingen kunnskap som tyder på at det er gjengrelatert.

– Det skal være en trygg by. Her må vi gjøre betydelig forebyggende arbeid både mot skole, foreldre og arbeid. En fellesnevner er at dette er ganske unge gutter som har med seg en kniv og som tydeligvis også er villig til å bruke den, sier Raymond Johansen.

Han mener Oslo ikke har mye kriminalitet og at det forebyggende arbeidet må være på kontinuerlig basis.

– Oslo er en by på 700 000, heldigvis har vi lav kriminalitet. Vi har en del helt uønska episoder. Så Oslo er en trygg by, vi har kommet et stykke på vei. Og vi driver mye forebyggende, men det er et evighetsarbeid, sier Johansen.

Knivstikkingen på Furuset mandag etterforskes av drapsseksjonen i Oslo-politiet. De siktede vil bli forsøkt avhørt i dag.

Donald Trump: – USA på full fart mot å bli et land fra «Den tredje verden»

 

mest lest