Vedum forsvarer seg på Facebook: – Greit at du mener jeg er en gjøk, men…

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. september 2022 | 20:59

Det er under Vedums eget Facebook-innlegg han møter kritikken.

Senterpartiet gjør den ene dårlige meningsmålingen etter den andre. På sosiale medier hagler kritikken mot begge regjeringspartiene. Men hardest synes det å gå utover Sp og dets leder Trygve Slagsvold Vedum. Mange oppfatter regjeringspartiene som handlingslammet og at særlig Sp har løpt fra løftene sine som et parti opptatt av norske interesser.

Partileder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum var tirsdag på besøk i Trøndelag og la ut en status på Facebook om det. I kommentarfeltet møtte han mye motbør blant de mer enn 570 kommentarene, men deltok selv.

– Det et mange dyktige folk som holder Norge i gang og heldigvis har distriktspolitikken bidratt til utvikling en rekke steder. Både det første besøket hos møbelprodusenten Flokk og det siste besøket hos Equinor på Stjørdal orienterte ledelsen om at det var distriktspolitiske grep som gjorde at de ble lokalisert der de var. Distriktspolitikk virker! avsluttet han innlegget.

Artikkelen fortsetter.

– Makan tæll skakk og rævkjørt politikk

Blant kommentarene er det mye kritikk.

– Kanskje på tide å bruke tia på å ordne opp med strømmen osv i stedet. Du har vel fått med dag att flere og flere bedrifter stenger dørene. Dette er faktisk noe som det ikke kan brukes mere tid på å tulle med. Makan tæll skakk og rævkjørt politikk har jeg ikke opplevd på mine 51 år, skriver en mann som sier han «akkurat har mista jobben».

– Burde kanskje besøke noen bedrifter lenger sør som snart må stenge pga høye strømpriser, men det har du vel ikke baller til din gjøk, skriver en annen i kommentarfeltet til Vedum.

Den svarer Vedum på.

– Jeg har besøkt flere bedrifter og hatt møte flere bedrifter både på Østlandet og Sørlandet. Greit at du mener jeg er en gjøk, men det å møte folk med respekt er noe av det som er helt avgjørende. Har bevist reist til noen av de bedriftene som har hatt størst utfordringer grunnet prisveksten, skriver Sp-lederen.

Og han får også sympati i kommentarfeltet.

– Nordmenn må vere verdensmeistrar i sutring, skriver en kvinne.

– Enig eller uenig med Vedum. Han er vitterlig en av få i regjeringen som skriver en oppsummering fra besøkene rundt om i landet og det skal det litt mot til når han samtidig vet at det er stort sett dritt han får tilbake, skriver en mann.

– Herregud, nå må voksne folk slutte med hets og surv 24/7 på nettet. Dette er flau lesing, skriver en annen.

Nå kan man endelig abonnere på iNyheter

mest lest