Fem menn i 20-årene tiltalt for gruppevoldtekt

Avatar photo
Publisert 9. september 2022 | 14:46

– Saken har gitt innblikk i et miljø i Bergen, der flere har gått sammen om å forgripe seg på jenter. Det virker planlagt og regissert, sier bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre.

Fem menn er tiltalt i en alvorlig sedelighetssak i Bergen. Tre av dem skal etter tur ha hatt seksuell omgang med en jente under 16 år. Dette skal ha skjedd i en bolig i Bergen natt til søndag 26. januar 2020. De tiltalte er alle i 20-årene, skriver Bergens Tidende.

Én av de tre er også tiltalt for gruppevoldtekt av en kvinne sammen med to andre menn. Også de er i 20-årene. Dette skal ha skjedd natt til 3. januar 2021 i en bolig i Bergen. Kvinnen i denne saken er i begynnelsen av 20-årene.

Kvinnen skal ha fått hendene bundet med et belte, og hun skal ha blitt slått. Hun var ikke i stand til å motsette seg handlingene, står det i tiltalen.

Et miljø som planlegger voldtekter

– De tiltalte kjenner hverandre og tilhører samme miljø. Det kom anmeldelser i 2020 som ble henlagt. Så kom det flere anmeldelser på samme gjeng. Det er en svært alvorlig sak, sier statsadvokat Benedicte Hordnes til Bergens Tidende.

Les også: Ny «istids-video» fra Gazprom skal skremme Europa

Hilde Cecilie Matre er bistandsadvokat for kvinnen som skal ha blitt voldtatt i 2021.

– Saken har gitt innblikk i et miljø i Bergen, der flere har gått sammen om å forgripe seg på jenter. Det virker planlagt og regissert. Saken har fått veldig store konsekvenser for klienten min, både fysisk og psykisk, men hun er lettet over at tiltale er tatt ut, sier Matre til Bergens Tidende.

Stiller seg uforstående

Forsvarsadvokatene avviser Matres utsagn om at det finnes en voldtektskultur i miljøet mennene tilhører.

Erik Johan Mjelde forsvarer en av de tre mennene som er tiltalt for gruppevoldtekt. Han ønsker ikke å kommentere påstander om at disse mennene skal ha vært del av en voldtektskultur, og sier at hans klient ikke har kjennskap til noe slikt.

Advokat Rune Tjomsland forsvarer mannen som er anklaget for begge forholdene. Han sier også til Bergens Tidende at det ikke finnes grunnlag for en slik karakteristikk av saken. Hans klient erkjenner ikke straffskyld, og er uenig i innholdet i tiltalen ifølge Tjomsland.

Svenskene får lade elbilen til halv pris med svensk app i Norge

mest lest