Flere fryder seg over dronningens død

Avatar photo
Publisert 10. september 2022 | 19:16

Moteprofilen Rawdah Mohamed, kjent fra NRK-serien «Rawdah» skriver på instagram at hun fryder seg over dronningens død.

Mohamed skriver blant annet:

– Den originale kolonisten er død. Må du brenne evig i helvete for hva du og dine forfedre gjorde. […] Min empati ligger hos alle de 19 afrikanske landene og de ti karibiske landene som ble herjet over og slavebundet. Alle svarte som poster sine kondolanser… Idioter.

 

Rawdah Mohamed har lite til overs for dronning Elizabeth. Foto: Skjermdump.

Komikeren Abubakar Hussain er heller ikke blant dronningens blodfans.

Han skriver dette på Twitter:

God kveld Norge har snakket med Hussain på telefon.

– Dette er en person som har ødelagt livet til mange millioner mennesker. Hun døde med blod på hendene. […] Jeg reagerer fordi jeg kommer fra en pakistansk familie. Vi har vært under engelskmenn i flere hundre år. Jeg mener kolonistene har ødelagt store deler av Asia og Afrika, og det er derfor jeg reagerer, sa Hussain til God kveld Norge.

Også i Storbritannia er dronningen kontroversiell

I dronningens hjemland finnes det og kritikere som ikke er særlig lei seg for at hun har dødd.

Under en fotballkamp i Irland begynte tilskuerne på tribunen å synge i begeistring over nyheten om at dronningen var død.

I videoen kan du høre de synge «Lizzie’s in a box» som betyr «Elizabeth ligger i en kiste.»

Dagbladet skriver at for mange nord-irer så er Storbritannia å regne som okkupanter. Det er en årsak til at ikke alle i Irland er like begeistret over kongefamilien.

En BBC reporter intervjuet en kvinne på gaten som sier hun ikke bryr seg særlig om hennes dødsfall på grunn av hennes rolle i britisk kolonitid.

En programleder i Argentina feiret nyheten om dronning Elizabeths død med å sprette champagne på direktesendt TV. Tidligere kolonier ser på bortgangen til dronningen som en frigjøring nummer to, sier en Afrika-ekspert til NRK.

– Det er ikke slik at det poppes champagne over hele Argentina. Offisielt er det kommet kondolanser, og det er også det som preger mediene, sier Benedicte Bull, professor på Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo til NRK.

Men Bull tror at årsaken til at noen feirer kan være resultatet av Falklandskrigen i 1982 mellom Argentina og Storbritannia. Argentina prøvde å få tilbake øygruppen som ble okkupert av England i 1833, men tapte.

Svenskene raser: «Norge tjener milliarder – på svensk strømeksport til Tyskland»

mest lest