Mener få møtte opp til strømdemonstrasjon: – Vi kunne vært 50 000 og dette er oppmøte??

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. september 2022 | 19:46

Det var industriaksjonen.no støttet av Facebook-gruppa med over 620.000 medlemmer «Vi som krever billigere strøm» som sto i front for demonstrasjonen foran Stortinget mandag fra kl. 15:00. Det ble holdt mange appeller, inkludert fra politikere som hadde tatt turen ut etter debatten i Stortingssalen.

Men med tanke på det voldsomme engasjementet på sosiale medier, var det trolig skapt forventning om stort oppmøte til tross for at det ble holdt på en ukedag og i arbeidstiden. Slik kan det i det minste virke i kommentarfeltet til Facebook-gruppa «Vi som krever billigere strøm».

Det har ikke kommet ut tall, men fra bildene kan det se ut som noen hundretalls mennesker hadde møtt opp. Noen trakk sammenlikning til tidligere demonstrasjoner.

– Vi kunne vært 50 000 og dette er oppmøte?? skriver en mann under innlegget der Olav Sylte, som er grunnlegger av gruppa, har lagt ut bilder fra Eidsvoll Plass foran Stortinget.

– Enig, dårlig oppmøte. Kanskje nordmenn tror at alle andre skal gjøre jobben? svarer en kvinne.

– BLM samlet 15000 foran Stortinget, dette viser hvor lite folk bryr seg..får akkurat som fortjent. Se til Frankrike, Nederland, Sri Lanka, Tyskland mf., skriver en annen med referanse til betydelig større oppmøte andre steder.

– Ser folk klager som galne, og 1mill innbyggere bor innafor 1time kjøring fra Oslo, og dette er oppmøte. Nesten så eg ikke synst synd på folka lengre, skriver en tredje.

Men det er mange som svarer kritikerne. Flere påpeker at det er i arbeidstiden, men også at det faktisk er blitt svært dyr drivstoff. Folk hadde rett og slett ikke råd til å komme.

– Mange som ikke bor i nærheten av hovedstaden. Mange som heller ikke har råd å reise så langt, skriver en.

– Ikke alle har mulighet til å kjøre flere hundre kilometer med dagens satser på drivstoff og mat, skriver en annen.

En annen er kritisk til tidspunktet for demonstrasjonen.

– Bør legge det utenom arbeidstid og ha en litt lengre annonsering av demonstrasjonen neste gang. Skulle gjerne vært der, men dette ble litt for klønete!

Konsekvensen av politikerklassens svik

mest lest