Qasim Ali: – Muslimsk tro står ikke bak voldskriminaliteten i Sverige

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 10. oktober 2022 | 11:58

Lederen i MINORG, Qasim Ali, hevder i en kronikk i Nettavisen at islam ikke har noe med volden i Sverige å gjøre.

Ali trekker frem Sverigedemokraterna (SD) som et parti som driver med hatretorikk mot muslimer, og som forfekter at kun de som tilslutter seg svensk kultur er svenske.

Ali mener dette ekskluderer muslimer fra det svenske fellesskapet.

MINORG-lederen trekker så frem SDs bakgrunn som et slags bevis på det han sier.

– Anti-muslimsk hat er ikke noe nytt i SD. Det har eksistert helt siden partiet ble grunnlagt av gamle nasjonalsosialister og hvit makt aktivister i 1988, skriver han.

SD har lagt skylden på innvandrere som gruppe og islam som religion for gjengkriminaliteten som florerer i Sverige, mener Ali.

Ali skriver videre at mislykket integrering skyldes i all hovedasak at det er snakk om en toveisprosess som krever inkludering og toleranse fra storsamfunnet.

Det mener han ikke skjer i Sverige.

Ali innrømmer at personer med minoritetsbakgrunn er overrepresentert i gjenger som driver med kriminalitet, men mener at de utgjør et numerisk lite antall og som regel er født og oppvokst i Sverige.

Les også: Nei, de fleste muslimer i verden har neppe tilpasset seg dagens vestlige verdier

Han trekker så frem at en stor andel av skyteepisodene har funnet sted i Eskilstuna, hvor det er snakk om omtrent 20 av byens totalt 107 000 innbyggere som står bak.

– Selv om disse tjue unge menneskenes atferd er på kollisjonskurs med islamsk lære – inkludert forbudet mot å omsette og benytte narkotika – har altså SD sanket stemmer ved å årsaksforklare kriminaliteten med ungdommens muslimske bakgrunn, skriver Ali og legger til:

– Realiteten er at om ungdommen hadde vært praktiserende muslimer, hadde de vært å finne i moskeene snarere enn narkotika-handlende ute i gatene.

Han mener derfor at det er en uintelligent feilslutning å trekke en direkte kausalforbindelse mellom religion og gruppetilhørighet på den ene siden, og narkotikakriminalitet på den andre.

Han forklarer hva han mener:

– I kristne land som USA og El-Salvador skytes et høyt antall mennesker hver dag – inkludert i gjengrelatert narkotikakriminalitet – uten at man brennmerker kristne som gruppe av den grunn.

Ali kommer så med en oppfordring til SD og andre høyrepartier som ønsker å stagge flyktningstrømmen til Sverige.

– Gjør noe for å stanse den globale oppvarmingen og de humanitære katastrofene som tvinger millioner fra land i sør på flukt.

Einar Gelius: – Terror sperrer for nødvendig debatt med muslimer

 

mest lest