Slakter Musk: – Har ikke noen som helst forståelse for internasjonalt lovverk

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. oktober 2022 | 03:00

Pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug tror ikke at Elon Musk har full oversikt over konsekvensene av egne handlinger.

Pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug Foto: Alejandro Gomez, U.S. Marine Corps/Wikimedia/Lisens

Siden Elon Musk, foreslo en forhandlingsløsning mellom Russland og Ukraina, har han møtt kraftig motstand. Pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug tror ikke at Musk har full oversikt over konsekvensene av egne handlinger.

– Det viser bare at Musk ikke har noen som helst forståelse for internasjonalt lovverk, eller i hvert fall ikke har det i tankene når han snakker om disse tingene, sier Dalhaug til Børsen.

Dalhaug mener Musk foreslår å la Russland underlegge seg ukrainsk territorium. Det som FNs hovedforsamling med 143 land fordømte og stemplet som helt uakseptabelt. Han mener også at Russland har utvist krigsforbrytersk atferd, og har  fullstendig lukket dørene for en diplomatisk løsning.

– Så Musk bør nok fortsette å gjøre det han normalt sett gjør, og ikke engasjere seg på disse områdene, hvor han har liten oversikt over hvor store konsekvenser slik tankespinn kan ha, sier han.

Forslag fra Musk

Det var 3. oktober at Musk foreslo at Ukraina kunne gi fra seg Krim i bytte mot fred med Russland. I tillegg foreslo han at Russlands falske folkeavstemninger i okkuperte områder i Ukraina kunne gjøres om igjen.

Ber Elon Musk om å dra til helvete

mest lest