NTB meldte at palestinsk «lege» var skutt av israelske styrker: Poserte som militant

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 17. oktober 2022 | 15:58

På fredag publiserte flere VG, Aftenposten og andre norske medier en sak fra NTB med tittel: «Israelske soldater drepte palestinsk lege under raid på Vestbredden».

NTB meldte videre at to palestinere var skutt og drept i et «israelsk raid mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden. En av dem var lege, ifølge palestinske myndigheter.»

«Ifølge det palestinske helsedepartementet ble to palestinere skutt og drept. Den ene av dem var legen Abdullah al-Ahmad. Han skal ha blitt skutt i hodet utenfor sykehuset i utkanten av leiren.»

– Al-Ahmad ble skutt og drept mens han behandlet sårede, sa Palestinas statsminister Mohammad Shtayyeh til det palestinske nyhetsbyrået Wafa, noe som ble gjengitt av NTB.

I artikkelen ble det opplyst at det andre offeret, Mateen Debaya, skal ha tilhørt den militante gruppen Islamsk hellig krig.

– Vi er svært bekymret over den forverrede sikkerhetssituasjonen på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, og det høye antallet drepte, sa utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en kommentar til NTB fredag kveld.

Aftenposten har illustrert saken med et bilde tatt av Reuters utenfor sykehuset. Det viser en blodpøl der «legen» Abdullah al-Ahmad var skutt.

Skjermbilde Aftenposten

Men på plakatene som er hengt opp på stedet han døde er det bilde av ham stående med to maskingeværer. Det er ikke noe i veien for at man kan være både militant og lege, men lesere har henvendt seg til iNyheter med spørsmål om NTBs vinkling.

Bildet av den bevæpnede mannen på plakatene er det samme som den israelske aktivisten Hananya Naftali viser på sin Twitter-konto.

– En palestinsk «lege» ble skutt i en konfrontasjon mellom israelske styrker og palestinske terrorister i Jenin. Det er det mediene sier idag. Det er bare et problem, denne «legen» var bevæpnet med ef M16 og skjøt mot israelske soldater. Han er en terrorist, ikke en lege. skriver han.

«Creepy Joe» er ute igjen med «gode råd» til ung jente: – Ingen seriøs type før du er 30

mest lest