– Å herregud jeg har en deilig følelse nå

Avatar photo
Publisert 21. oktober 2022 | 16:47

– Jeg tar av meg hatten for den etterforskningen som nå er gjort, sier Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Riksadvokaten la i dag frem avgjørelsen om at Viggo Kristiansen må frifinnes for overgrep og drap i Baneheia i 2000, der Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet voldtatt og drept.

Viggo Kristiansen sier han ikke har fulgt med på presskonferansen til riksadvokaten, men at beskjeden om at han må frifinnes gir han et snev av tro på systemet igjen.

– Jeg måtte bare komme meg bort. Telefonen holdt på å eksplodere. Akkurat nå er jeg midt i «blåløypa» i bymarka. Jeg tenkte å gå ei mil, sier Kristiansen på telefonen til Fædrelandsvennen.

Glad på morens vegne

Kristiansen sier han opplever avgjørelsen som en ryggsekk som har forsvunnet fra skuldrene.

– Å herregud jeg har en deilig følelse nå, sier Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Han sier også at han er spesielt glad på morens vegner, og håper hun omsider kan få litt fred. Kristiansen forteller at moren hans ble nærmest latterliggjort av politiet i retten.

– Det å bli dømt for barnedrap er noe av det verste man kan bli dømt for i Norge. De som har vært utenfor murene har nok kjent dette på en helt annen måte enn meg. I fengsel var jeg en god del skjermet for det de må ha opplevd, sier Viggo Kristiansen.

Les også: Undersøkelse viser store forskjeller på kvinner og menns pornovaner

Fædrelandsvennen har også snakket med Svein Kristiansen, faren til Viggo. Han legger ikke skjul på at årene med Baneheia-saken har krevd sitt.

– Nå når dette er over kjenner jeg at kroppen har gått gjennom en ganske god prøvelse på de årene. Akkurat nå er jeg skjelven, sier Svein Kristiansen fredag ettermiddag.

Kristiansen er også opptatt av å takke alle støttespillerne som har hjulpet han i kampen mot frifinnelse.

– Jeg har hatt noen fantastiske støttespillere. Det hadde aldri gått uten dem, sier han til Fædrelandsvennen.

Klaget på kelner – ble hengt ut på sosiale medier som rasist

mest lest